CNAIR, demersuri pentru modernizarea Transfăgărășanului. Pe ce porțiune de drum se va interveni

Data:

Share post:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat miercuri începerea demersurilor pentru modernizarea Transfăgărășanului (DN 7C), astfel încât acesta să poate fi deschis tot timpul anului sau pentru o perioadă cât mai îndelungată între Piscul Negru și Bâlea Cascadă.

CNAIR a publicat anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect „Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 – km 130+800 (Transfăgărășan)”, scrie  Mediafax.

Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia, timp în care cei interesați pot emite puncte de vedere, observații sau precizări.

Propunerile și documentele pot fi transmise de operatorii economici interesați pentru participarea la consultarea de piață la CNAIR.

Conform companiei, în cadrul viitorului contract care face obiectul consultării de piață vor fi cuprinse realizarea expertizei tehnice, care să promoveze intervențiile asupra drumului existent, pentru ca circulația sa fie deschisă tot timpul anului sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada), elaborare documentației de avizare a lucrărilor și elaborarea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziție publică.

Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă.

„Pentru DN 7C, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică și se va axa pe dezvoltarea turismului, o ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influență a proiectului, prin creșterea accesibilității spre și dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care turismul poate prospera prin valorificarea potențialui existent. Modernizarea implică și creșterea calității vieții și a condițiilor de mediu ale cetățenilor din zonele adiacente drumului, precum și a condițiilor în care se desfășoară traficul, toate aceste elemente constribuind activ la valorificarea Transfăgărășanului din punct de vedere turistic”, transmit reprezentanții CNAIR.

Conform acestora, un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de circulație la nivelul rețelei naționale, inclusiv sub aspectul siguranței rutiere, reducerea emisiilor poluante și costurilor de operare, crescând viteza de călătorie și, astfel, răspunzând cerințelor de dezvoltare economică și asigurând conectivitatea la nivel regional.

Prin acest demers, CNAIR urmărește găsirea unor soluții viabile și constructive privind viitoarele elemente de pe DN 7C precum: polate, consolidări, lucrări de scurgere a apelor, lucrări de siguranță rutieră; identificarea zonelor pentru parcări (spații pentru comercianși în parcări, modalități de taxare a acestor spații de servicii publice), zone de „viewpoint”; identificare zone pentru banda de vehicule grele și panouri de informare digitale “la poale”: număr locuri de parcare libere, temperatură/vânt/polei, etc.

Articole similare

Ministrul Justiţiei a transmis propunerile pentru şefia DNA. Cine se află pe listă

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef...

Pesta porcină continuă să facă probleme. Sunt active 10 focare

Pesta porcină africană contină să creeze probleme la nivel naţional. Ieri zece focare de pestă porcină africană (PPA)...

Circulaţie cu restricţii pe un drum din judeţul Vâlcea

Circulaţia se va desfăşura cu restricţii, mâine, pe un sector important de drum din judeţul Vâlcea. Este vorba despre...

Asigurători nemulţumiţi de plafonarea tarifelor RCA. Acuză că se încalcă legislația europeană

Reprezentanții companiilor de asigurări din România au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că plafonarea tarifelor RCA încalcă...