Bărbat arestat după ce a fost prins cu jumătate de kilogram de droguri sintetice asupra lui

Data:

Share post:

Un bărbat a fost plasat în arestat preventiv pentru 30 de zile după ce poliţiştii de frontieră au găsit în maşina sa 500 de grame drog de mare risc, cu o valoare de piaţă de aproximativ 53.000 de lei.

Asupra bărbatului a fost găsit un drog sintetic, cunoscut şi sub denumirea de 3-CMC. ”La data de 29.07.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. S-a reţinut că inculpatul a fost depistat de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, având ascunsă în autoturism o cantitate de peste 500 de grame drog de mare risc 3-CMC cu o valoare de piaţă de aproximativ 53.000 de lei , pe care intenţiona să o comercializeze”, a comunicat DIICOT.

În autoturism a mai fost descoperit un cântar de mare precizie precum şi suma de 4.500 euro.

În cursul aceleiaşi zile a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Duminică, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Maramureş a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, arată News.ro.

Ce este 3-CMC

3-CMC este “o catinonă sintetică cu efecte psihostimulante” și că ea a fost indentificată pentru prima oară în 2014, tot în Suedia.

Drogul creează foarte rapid dependență, iar prețul unui gram este, în medie, de 100-150 lei.

„La ora actuală, peste 80% dintre drogurile vândute sunt reprezentate de 3-CMC și 3-MMC. Cele două substanțe psihoactive sunt foarte căutate în proporție majoritară în rândul adolescenților și al copiilor de 12-14 ani pentru că sunt mult mai ieftine față de drogurile „clasice”. Un gram de 3-CMC sau 3-MMC costă în medie 100-150 lei, cu mult sub prețul cocainei, ce ajunge la aproximativ 100 de euro gramul”, a explicat un investigator sub acoperire.

Efectele asupra sănătății sunt cu mult mai dure la consumatorii de 3-CMC și 3-MMC comparativ cu consumatorii altor droguri.

 

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...