Wizz Air a vândut mai multe bilete decât locuri la un zbor. Ce s-a întâmplat cu pasagerii în plus

Data:

Share post:

Săptămâna şi scandalul pentru compania aeriană Wizz Air. După ce a anulat mai multe zboruri și sute de pasageri au rămas blocați în aeroporturi din Europa zile întregi, acum compania a suprarezervat un zbor de la Oslo la București.

Cum toate biletele au fost vândute și toți pasagerii s-au prezentat pentru îmbarcare, pasagerii care au rămas fără loc au refuzat să coboare din avion. Din acest motiv a intervenit poliția, iar decolarea a fost întrziată cu câteva ore bune.

Zborul Wizz Air W4 3216 urma să plece de pe Aeroportul Sandefjord Torp din Oslo spre București joi seară, la ora 20:55, dar din cauza situației create a decolat abia după miezul nopții. Deși nu este neobișnuit ca o companie aeriană să permită un număr mai mare de rezervări decât locuri disponibile, pentru că de multe ori pasagerii se răzgândesc și, de fapt, nu mai ajung să cumpere biletele respective, în acest caz chiar au fost vândute bilete în plus, mai exact trei.

Pasageri daţi jos cu poliţia

Așa se face că toți pasagerii cu bilete au urcat la bordul avionului, iar trei s-au trezit că stau în picioare. Doi dintre ei au acceptat să se debarce și să zboare cu o altă cursă, după două zile, timp în care cazarea era asigurată de companie. Însă al treilea pasager, un bărbat de 60 de ani, a refuzat să coboare, așa că s-a ajuns la scandal. În același timp, alți pasageri s-au oferit să debarce, dar au cerut să fie compensați financiar pentru asta, iar compania n-a fost de acord. Situația a scăpat la un moment dat de sub control și toți pasagerii s-au implicat în scandal. O parte dintre ei și-au îndreptat furia către bărbatul de 60 de ani, în timp ce alții, spre angajații companiei.

Astfel, a fost solicitată intervenția poliției, care l-a evacuat pe bărbatul de 60 de ani. Din cauza acestui incident, avionul a decolat cu o întârziere de aproape 4 ore, la 00:33 și a aterizat la Otopeni la 03:54. Din fericire, întârzierea nu a afectat următorul zbor al aeronavei, informează Digi24.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...