Bărbat atacat de un urs în timp ce culegea ciuperci în pădure

Data:

Share post:

Un bărbat care a plecat în această dimineaţă la cules de ciuperci a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs.

Incidentul a avut loc în judeţul Bacău. Jandarmii băcăuani au intervenit pentru a-i acorda ajutor bărbatului de 69 de ani. ”În această dimineaţă, în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău a fost direcţionat în zona împădurită a localităţii Oituz, unde un bărbat a fost rănit de un urs”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău.

Sursa citată a precizat că jandarmii s-au deplasat în scurt timp şi l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 69 de ani în zona de camping din localitate, acesta reuşind să coboare singur din zona împadurită. ”Bărbatul, care intrase în pădure pentru a culege ciuperci, a fost atacat din spate de o ursoaică, dar a avut noroc de faptul că, după câteva momente, aceasta s-a îndepărtat şi a renunţat la intenţiile agresive. Deoarece avea nevoie de îngrijiri de specialitate şi era foarte speriat de cele întâmplate, bărbatul fost preluat de către un echipaj medical, sosit la locul apelului”, a mai transmis sursa citată.

Echipajul de jandarmerie a rămas în zonă şi a patrulat pentru monitorizarea situaţiei şi pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol atât pentru oameni, cât şi pentru animale.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...