BLOCAJ la Tribunalul Olt. Consilierii de probaţiune au intrat în grevă generală

Data:

Share post:

Consilierii de Probaţiune din judeţul Olt au intrat în grevă generală, astfel că serviciul de supraveghere a persoanelor care au comis infracțiuni, inclusiv persoane eliberate condiționat din penitenciar pentru infracțiuni grave, este aproape blocat.

Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune solicită Ministerului Justiției și Direcției Naționale de Probațiune să adopte o măsură concretă pentru repararea erorilor produse anterior și accentuate de Legea cadru de salarizare nr. 153/2017 în ceea ce privește drepturile salariale ale personalului de probațiune.

Sindicatul se arată îngrijorat că pot apărea situații în care referatele de evaluare pentru individualizarea pedepselor vor fi restricționate, iar supravegherea persoanelor condamnate nu va fi realizată.

Conform art. 59, alin (2) din Legea 123/2006, în timpul grevei se vor asigura serviciile esențiale, nu mai puțin de o treime din activitatea normală.

„Ne exprimăm îngrijorarea că pot apărea situații în care referatele de evaluare pentru individualizarea pedepselor vor fi restricționate, iar supravegherea persoanelor condamnate nu va fi realizată. De asemenea, sunt servicii care au anunțat că participarea consilierilor de probațiune la comisiile de liberare condiționată a deținuților, din cadrul penitenciarelor, se va asigura, dar nu se va vota. Se vor consemna date despre situația fiecărui deținut și doar la solicitarea instanței de judecată se vor transmite propunerile pe baza consemnării scrise a datelor despre deținutul propus spre liberare”, spune Petrişor Lazăr, reprezentantul sindicatului din Olt.

El a mai precizat că, în timpul grevei, se vor asigura serviciile esenţiale, nu mai puţin de o treime din activitatea normală, asigurându-se participarea serviciului la şedinţele de judecată la care a fost citat, întocmirea la termen a referatelor de evaluare pentru inculpaţi, precum şi rezolvarea altor sarcini considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către organele judiciare.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...