Bărbaţi arestați, la Craiova, pentru șantaj. Recuperau bani sub ameninţarea armei (VIDEO)

Data:

Share post:

Trei bărbaţi, din Craiova, au fost arestaţi după ce au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat și şantaj.

Aceştia sunt cunoscuți în implicarea în fapte cu violență şi sunt bănuiți că, începând cu luna martie 2023, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, în municipiul Craiova, în scopul săvârşirii infracţiunii de șantaj. Aceștia ar fi acționat coordonat, în vederea recuperării unor sume de bani provenite din împrumuturi acordate cu dobândă, prin exercitarea de amenințări și acte de violență asupra persoanei vătămate, procentele percepute ca dobândă fiind cuprinse între 10 și 20%.

Percheziţii organizate de poliţişti

Pe 6 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în județul Dolj.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate sume de bani, două arme letale, cu glonț, din categoria celor supuse autorizării, una dintre acestea fiind încărcată, precum și mai multe cartușe de calibrul 7,65 mm., toate deținute ilegal.

În urma probatoriului administrat, la datele de 6 și 9 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, inițial a doi dintre bărbați și, ulterior, a celui de-al treilea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La datele de 7 și 10 aprilie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cei trei bărbaţi”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...