Bătrâni ţinuţi într-un cămin închis de autorităţile din Vâlcea. Patronul refuză accesul în interior (VIDEO)

Data:

Share post:

Un cămin privat de bătrâni din Râmnicu Vâlcea a fost închis de autorităţi, după ce s-ar fi găsit grave nereguli. Imediat după anunţul făcut de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, patronul căminului a închis porţile. 

Consiliul judeţean Vâlcea a anunțat că va oferi găzduire în unităţi din subordinea instituţiei persoanelor găsite în respectivul cămin.

Scandalul a evoluat în această seară, când patronul căminului a închis porțile și refuză accesul autorităților în interior, care doreau evacuarea persoanelor vulnerabile și verificarea stării lor de sănătate la spital.

Patronul motivează faptul că este vorba de un abuz al autorităților pe fondul scandalului național. Acesta spune că bătrânii sunt bine întreținuți și că este dispus să permită accesul presei pentru a vedea dotările avute.

Președintele CJ Vâlcea susține însă că la căminul respectiv s-au găsit numeroase nereguli legate de mizeria din bucătărie și din camere, dar și de constatări privind starea de sănătate a persoanelor vârstnice, informază Hotnews.

Acum autorităţile din Vâlcea încearcă să găsească soluţii pentru ca cei 39 de bătrâni să poată fi relocaţi. Se aşteaptă o decizie din partea unui judecător pentru a se putea lua bătrânii. În acest sens, bătrânii ar urma să fie duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean pentru a fi evaluaţi medical. Ulterior aceştia ar putea fi relocaţi în unităţi ale DGASPC Vâlcea.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...