Azil ilegal descoperit în judeţul Argeş

Data:

Share post:

Poliţiştii din judeţul Argeş au deschis o anchetă în urma unei sesizări privind existenţa unui posibil azil ilegal care funcţiona în municipiul Piteşti.

La adresa în care funcţiona un azil ilegal au fost găsite şase persoane: o femeie, mama acesteia, două persoane cu interdicţii judecătoreşti care o au ca tutore pe proprietara imobilului şi două persoane cu vârste de sub 60 de ani, cu afecţiuni medicale.

”În după-amiaza zilei de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti s-au deplasat la un imobil din municipiul Piteşti, despre care au rezultat indicii cu privire la posibila desfăşurare de activităţi specifice de cazare şi îngrijire de persoane vârstnice, fără autorizaţie. Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, împreună cu reprezentanţii mai multor instituţii cu atribuţii de control, au fost identificate 6 persoane, toate cu domiciliul în imobilul în cauză, acestea fiind proprietara imobilului, de 56 de ani, precum şi alte cinci persoane, cu vârste cuprinse între 55 şi 88 de ani, printre care mama proprietarei imobilului, alte două persoane, de 74 şi 78 de ani, puse sub interdicţie prin hotărâre a instanţei de judecată, pentru care tutorele stabilit este tot femeia de 56 de ani, precum şi alte două persoane, de 59 şi 55 de ani, ambele cu afecţiuni medicale, pentru care verificările continuă”, informează Poliţia judeţeană Argeş.

Cele două persoane cu vârste sub 60 de ani nu au legătură, nici de rudenie, nici de altă natură cu proprietara, aceasta declarând, în primă fază, că are grijă de ele pentru că i-ar fi fost încredinţate de Direcţia de Asistenţă Socială.

Azil ilegal descopert după o sesizare

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, poliţiştii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, conform art. 348 din Codul Penal. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârşite şi luarea măsurilor legale.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a declarat că ancheta Poliţiei a început în urma unei sesizări. Radu Perianu a precizat, marţi seară, că de la declanşarea acţiunilor de control privind aşezămintele sociale, autorităţile primesc numeroase reclamaţii pe acest subiect.

”De când are loc acţiunea de control vin sesizări şi informaţii de la oameni, unele mai serioase, altele mai puţin. Noi le luăm în considerare şi facem verificări”, a declarat prefectul de Argeş pentru News.ro.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...