Biblia, retrasă din bibliotecile şcolilor pe motiv că ar conţine vulgaritate, violenţă şi sex

Data:

Share post:

Biblia a fost retrasă din toate bibliotecile şcolilor primare şi gimnaziale din comitatul Davis, din statul american Utah. Asta după ce un părinte s-a plâns că aceasta conţine „vulgaritate şi violenţă”, relatează Insider, care citează postul local de televiziune KSL.

Un comitet însărcinat cu revizuirea cărţilor semnalate ca având conţinut sensibil a luat această decizie săptămâna trecută, a declarat pentru KSL Christopher Williams, directorul de comunicare al districtului şcolar Davis. Williams a declarat pentru KSL că acest comitet de revizuire „a decis să menţină cartea în circuitul bibliotecii şcolare doar la nivelul liceului, pe baza caracterului adecvat vârstei, din cauza vulgarităţii sau a violenţei” conţinute.

Baza de date online a districtului pentru contestaţiile de carte arată că un comitet de revizuire a constatat că textul nu conţine materiale sensibile conform legii din Utah care să justifice scoaterea completă a Bibliei din circuitul bibliotecilor şcolare.

Plângere depusă de un părinte

Contestaţia la adresa cărţii sfinte a fost depusă iniţial în decembrie 2022 de un părinte, sub anonimat, care a afirmat în plângere că legea de interzicere a cărţilor din Utah îl îndreptăţeşte să solicite ca Biblia să fie scoasă din şcoală pentru conţinutul său „plin de sex”. Astfel, părintele respectiv a spus că o lege din 2022 adoptată de statul Utah, Legea privind materialele sensibile în şcoli, interzice cărţile ce conţin materiale „pornografice sau indecente” în şcoli şi biblioteci şcolare. Părintele a argumentat în plângere că Biblia conţine „incest, onanism, bestialitate, prostituţie, mutilare genitală, felaţie, dildo, viol şi chiar infanticid”, potrivit The Salt Lake Tribune.

Plângerea a părut să fie o replică ironică la acţiunile grupurilor conservatoare, care susţin legile de interzicere a cărţilor – despre care criticii spun că vizează în mod nedrept cărţile cu teme LGBTQ şi autorii de culoare, notează Insider.

O persoană care doreşte ca Biblia să fie păstrată în biblioteci la toate nivelurile şcolare a depus un apel miercuri la decizia luată de autorităţile locale, arată baza de date online pentru contestaţiile de carte. „Această solicitare va merge acum la un comitet de apel format din trei membri ai Consiliului de Educaţie al districtului şcolar Davis”, a declarat Williams, potrivit KSL. „Acest comitet va face apoi o recomandare către întregul Consiliu de Educaţie, iar Consiliul va lua apoi decizia finală”, a explicat directorul de comunicare al districtului şcolar Davis, potrivit News.ro.

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...