Candidatul PNL s-a filmat alături de ministrul Dezvoltării, dar nu știe ce a aprobat Guvernul. Hotărârea pentru noul stadion din Slatina, publicată în Monitorul Oficial

Data:

Share post:

Candidatului PNL Slatina nu i-a ieşit o nouă încercare de dezinformare cu privire la proiectul noului stadion municipal. În urmă cu cinci zile acesta s-a postat pe Tiktok alături de ministrul Dezvoltării, iar joi a reluat postarea pe conturile sale de socializare, susţinând că proiectul este „în primă lectură”, deşi potrivit Monitorului Oficial, Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire şi dotare Complex Sportiv – Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina, bd. Sfântul Constantin Brâncoveanu nr. 1, județul Olt”.

Ieşirile public în social-media ale candidatului PNL Slatina arată or că nu ştie despre ce vorbeşte şi nu are habar cum funcţionează instituţiile statului, or este rău intenţionat şi vrea să dezinformeze.

„Astăzi a fost pus proiectul stadionului din Slatina in primă lectură în ședința de guvern, fără a fi încă aprobat. Mai sunt câțiva pași de urmat până la aprobare, dar lucrurile se mișcă în direcția bună.

Îi mulțumesc domnului ministru Adrian Veștea că s-a ținut de cuvânt și a accelerat acest proiect”, scria candidatul.

Realitatea îl contrazice. Potrivit Monitorului Oficial nr. 528 din 6 iunie, Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire şi dotare Complex Sportiv – Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina, bd. Sfântul Constantin Brâncoveanu nr. 1, județul Olt”.

Anterior, candidatul PNL la Primăria Slatina reuşise să blocheze, temporar ce-i drept, proiectul privind noul stadion de 10.000 de locuri care se construieşte la Slatina. La solicitarea sa şi a preşedintelui Nicolae Ciucă, ministerele Dezvoltării şi Finanţelor, conduse de membri PNL, nu şi-au dat acordul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai” astfel că Executivul nu l-a putut aproba în şedinţa din urmă cu două săptămâni.

Stadion de 10.000 de locuri

Stadionul de la Slatina va avea 10.000 de locuri. Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina.

Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...