Construirea noului stadion de la Slatina, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Guvernului. PNL blocase anterior hotărârea

Data:

Share post:

Proiectul de Hotărâre de guvern privind construirea noului stadion de 10.000 de locuri, la Slatina, ajunge astăzi în şedinţa de Guvern, în primă lectură, aşa cum premierul Marce Ciolacu s-a angajat la vizita făcută în judeţul Olt, în urmă cu două săptămâni. Proiectul fusese blocat de miniştrii PNL din Guvern, la solicitarea candidatului PNL Slatina.

Proiectul vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire şi dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu nr. 1, judeţul Olt” . După ce Hotărârea de Guvern va fi aprobată, Compania Naţională de Investiţii (CNI) poate scoate la licitaţie execuţia proiectului.

Şedinţa de Guvern este programată de la ora 11.00.

Anterior, candidatul PNL la Primăria Slatina reuşise să blocheze, temporar ce-i drept, proiectul privind noul stadion de 10.000 de locuri care se construieşte la Slatina. La solicitarea sa şi a preşedintelui Nicolae Ciucă, ministerele Dezvoltării şi Finanţelor, conduse de membri PNL, nu şi-au dat acordul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai” astfel că Executivul nu l-a putut aproba în şedinţa din urmă cu două săptămâni.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat la acea dată că Nicolae Ciucă a fost cel care a făcut solicitarea expresă de a se bloca acest proiect, în speranţa că acest sabotaj îl va ajuta pe candidatul PNL la Primăria Slatina.

Prezent la Slatina, pe 26 mai, premierul Marcel Ciolacu a asigurat că va fi emisă hotărârea de guvern pentru noul Stadion „1 Mai”, admiţând voalat că PNL a sabotat proiectul la instigarea candidatului PNL pentru primăria municipiului. El a adăugat despre acesta din urmă că „nu va câştiga alegerile în acest mod!”.

Consilierii locali au aprobat, în luna martie, planul de amplasament al noului stadion care se construieşte la Slatina, dar şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. Următorii paşi vizau emiterea unei Hotărâri de Guvern, pentru ca CNI să poată scoată proiectul la licitaţie.

Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...