Canicula aduce întârzieri la mersul trenurilor

Data:

Share post:

Reprezentanţii CFR SA anunţă că, în condiţiile temperaturilor ridicate înregistrate în această perioadă, au fost luate măsuri speciale de circulaţie pe calea ferată. Astfel, se fac revizii suplimentare, iar când temperatura în şine depăşeşte 50 de grade Celsius se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală.

Astfel, mersul trenurilor ar putea fi afectat pentru următoarele zile pe mai multe rute la nivelul întregii ţări. ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar la nivel naţional se desfăşoară şi la această oră în condiţii speciale, cu limitarea vitezei de circulaţie pe anumite intervale de cale ferată, din cauza temperaturilor de peste 40 de grade înregistrate în aer şi peste 50 de grade la nivelul solului, aceste măsuri fiind necesare pentru siguranţa traficului feroviar”, a transmis, luni, purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Potrivit sursei citate, în intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 35-37 de grade, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină depăşeste 50 de grade C, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Călătorii sunt sfătuiţi să ceară informaţii suplimentare înainte de călătorie

Aceste măsuri sunt aplicate de toate companiile de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale.

”Vă asigurăm că personalul de specialitate al CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii se va adoptă această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic”, a precizat Brânzan.

Călătorii sunt sfătuiţi ca înainte de călătorie să solicite informaţii despre mersul trenurilor, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...