Cozi de kilometri pentru ieșirea din țară spre Bulgaria. Cât aveţi de aşteptat în vama Giurgiu

Data:

Share post:

Camioanele şi autoturismele care ies din ţară prin IPTF Giurgiu au de aşteptat aproape o oră controlul de frontieră. Totul din cauza numărului mare de vehicule care tranzitează graniţa română-bulgară în această perioadă a sezonului estival.

Traficul în vama Giurgiu este tot mai anevoios din cauza românilor care preferă vacanţele în ţara vecină. „Ca urmare a faptului că ne aflăm în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români pleacă în vacanţe, la nivelul ITPF Giurgiu au fost dispuse toate măsurile pentru fluidizarea traficului şi asigurarea unui control operativ, respectiv suplimentarea personalului destinat activităţilor de control, precum şi suplimentarea numărului arterelor de control, în funcţie de numărul poliţiştilor de frontieră bulgari şi infrastructura punctului”, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ITPF Giurgiu.

În perioada 14-17 iulie 2023, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru aproximativ 45.700 persoane, 10.700 autoturisme şi 3.200 camioane, iar pe sensul de ieşire din ţară, pentru aproximativ 80 de mii de persoane, 22.350 autoturisme şi 2.900 camioane.

„În prezent traficul prin vama Giurgiu la turisme se desfăşoară pe patru artere de circulaţie atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Pentru autocamioane, înregistrăm o medie a timpului de aşteptare ridicată atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară din cauza unor lucrări de reparaţie de infrastructură rutieră. Traficul este deviat, desfăşurându-se pe trei artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară, şi pe patru artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară”, se mai arată în comunicatul IPTF Giurgiu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru autoturisme la ieşirea din România, prin PTF Giurgiu, este de 50 de minute. La intrarea în ţară, de 20 de minute, iar pentru camioane timpul de aşteptare la controlul de frontieră, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire din ţară, este de 50 de minute.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...