Caracal: Excedentul bugetar de anul trecut, folosit pentru reabilitarea străzilor fără asfalt

Data:

Share post:

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a declarat că excedentul bugetar al anului trecut va fi folosit pentru asfaltarea străzilor „de pământ”, unde s-a introdus reţeaua de apă şi canal, cu proiectul CAO, finanţat cu fonduri europene.

Ion Doldurea a declarat, la emisiunea „Reporter 24”, că este vorba despre aproximativ 18 kilometri de străzi din municipiu.

„În bugetul de anul ăsta avem un excedent pe care l-am „creat”, ca să spun aşa, pentru a fi utilizat în acest an. De ce? Noi avem acel proiect mare de reabilitare şi extindere apă-canal. Avem două categorii de străzi: străzi care au avut asfalt şi au fost sparte şi care vor fi reabilitate de constructor, pentru că ei trebuie să aducă strada la stadiul iniţial, dar avem şi foarte multe străzi, aproximativ 18 kilometri, care n-au fost niciodată asfaltate. Aşteptam, de fapt, apă şi canal, ca să poată fi reabilitate. Noi ne axăm, în acest an, cu predilecţie pe aceste străzi ca să fie asfaltate. De aceea, din buget, am prevăzut o bună parte din bani, aproximativ 100 de miliarde vechi, care vor fi utilizaţi pentru a reuşi să facem aceste străzi”, a declarat Doldurea.

Edilul a vorbit şi despre alte proiecte de asfaltare.

„Şi pe alte proiecte avem câteva străzi. De exemplu, zona Carpaţi-Fânărie, unde intră un kilometru şi jumătate de străzi: Poporului, Dezrobirii, Ion Neculce, Intrarea Ion Neculce, Aleea Carpaţi. Acestea sunt pe un alt proiect. De asemenea, mai avem pe PNDL Cartierul HCC, iar în cadrul acestui proiect avem şi obiectivele strada Primăverii şi strada Călăraşi şi bineînţeles, un sens giratoriu care va fi pe strada Gheoghe Magheru. Avem în buget, acum, bani prevăzuţi pentru toate aceste lucrări”, a declarat Ion Doldurea.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...