Carmen Iohannis se ţine departe de greva profesorilor. Prima doamnă nu va participa la protest

Data:

Share post:

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, nu va participa la greva generală anunţată a avea loc luni. Aceasta va trebui să se prezinte la catedră, în fața copiilor, chiar dacă ceilalți profesori de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, aleg să intre în grevă.

Potrivit unor surse ciatate de presa locală, mai mult de jumătate din profesorii de la colegiul unde predă Prima Doamnă, s-au pronunțat pentru participarea la greva generală anunțată de federațiile din educațe. Soția președintelui Iohannis nu este membru de sindicat și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua cursurile.

Sindicatele din învățământ au anunțat că intră în grevă generală începând de luni, 22 mai. Negocierile avute la Ministerul Educației și la Guvern pe tema majorărilor salariale din învățământ au eșuat.

Președintele Klaus Iohannis a reacționt miercuri și le-a dat dreptate dascălilor, despre care a sus că „trebuie plătiți la adevărata lor valoare”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că Guvernul are deschidere spre dialog și că ar exista un plan pentru majorarea salariilor dascălilor, însă legea salarizării unitare nu poate fi făcută pe bucăţi – acum pentru profesori, apoi pentru o altă categorie salarială.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...