Carmen Iohannis se ţine departe de greva profesorilor. Prima doamnă nu va participa la protest

Data:

Share post:

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, nu va participa la greva generală anunţată a avea loc luni. Aceasta va trebui să se prezinte la catedră, în fața copiilor, chiar dacă ceilalți profesori de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, aleg să intre în grevă.

Potrivit unor surse ciatate de presa locală, mai mult de jumătate din profesorii de la colegiul unde predă Prima Doamnă, s-au pronunțat pentru participarea la greva generală anunțată de federațiile din educațe. Soția președintelui Iohannis nu este membru de sindicat și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua cursurile.

Sindicatele din învățământ au anunțat că intră în grevă generală începând de luni, 22 mai. Negocierile avute la Ministerul Educației și la Guvern pe tema majorărilor salariale din învățământ au eșuat.

Președintele Klaus Iohannis a reacționt miercuri și le-a dat dreptate dascălilor, despre care a sus că „trebuie plătiți la adevărata lor valoare”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că Guvernul are deschidere spre dialog și că ar exista un plan pentru majorarea salariilor dascălilor, însă legea salarizării unitare nu poate fi făcută pe bucăţi – acum pentru profesori, apoi pentru o altă categorie salarială.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...