Ce spune DGA despre cazul poliţistului din Olt, care acuză că a fost intimidat de un judecător ICCJ

Data:

Share post:

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că a demarat investigații în urma semnalării publice făcute de un ofițer din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Olt. Acesta a adus în atenția opiniei publice faptul că șeful său, Liviu Vasilescu, a avut o atitudine defavorabilă față de el în urma unei dispute tensionate cu un judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

În urma acestor acuzații, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au declarat că vor investiga rapid situația și că vor acționa conform tuturor procedurilor administrative și legale disponibile. Aceste acțiuni includ și posibilitatea de a sesiza Corpul de Control al Ministrului pentru a investiga toate aspectele semnalate și implicate în acest caz.

MAI a subliniat că politica sa este să impună respectarea eticii și deontologiei profesionale pentru toți angajații, fără excepții. Abaterile de la aceste principii nu vor fi tolerate, indiferent dacă este vorba de angajați cu funcții de execuție sau de conducere.

Ministerul a asigurat că va menține transparența în ceea ce privește evoluția acestui caz și măsurile care vor fi luate ca urmare a investigațiilor.

Tânărul polițist în cauză, Ciorîia Gheorghe Giorgian, susține că a fost intimidat în urma unui conflict cu judecătorul Nicolescu Alin Sorin de la Înalta Curte. Conform relatării sale, acesta a reacționat în urma jignirilor primite de la judecător în timpul unui examen de licență la Universitatea Nicolae Titulescu. Ulterior, judecătorul a semnalat incidentul șefului DGA, Liviu Vasilescu, care ar fi adoptat o atitudine negativă față de polițist.

Într-un răspuns la aceste acuzații, judecătorul Nicolescu a declarat că intenția sa nu a fost să îi facă rău tânărului, ci a discutat cu șeful acestuia, Liviu Vasilescu, într-un mod amical, referitor la educația polițiștilor. Judecătorul a afirmat că polițistul a avut o atitudine „obraznică”, că acesta nu a arătat respect față de părul alb și funcția sa. De asemenea, judecătorul a sugerat că polițistul ar folosi steroizi, datorită fizicului său.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...