Cea mai mare rachetă din lume a explodat imediat după lansare (VIDEO)

Data:

Share post:

Cea mai puternică rachetă construită vreodată, Naveta Starship a companiei SpaceX, a decolat joi dimineață de pe o platformă de lansare din sudul statului american Texas. Racheta fără echipaj a explodat în aer la scurt timp după decolare.

„Cu un astfel de test, succesul vine din ceea ce învățăm, iar testul de astăzi ne va ajuta să îmbunătățim fiabilitatea Starship, în timp ce SpaceX încearcă să facă viața multiplanetară”, a declarat SpaceX într-un tweet.

Ambele trepte ale rachetei au explodat la trei minute după lansare și au căzut pe Pământ. Partea bună este că explozia s-a produs la mare înălțime și nu pe rampa de lansare. Cele două elemente nu s-au separat, racheta a început să se învârtă, a explodat și apoi a căzut spre Pământ.

Cei de la SpaceX s-au arătat pe „live stream” bucuroși de rezultat, mai ales că Elon Musk spusese că sunt mari șanse să se întâmple ceva și că totul ar putea merge bine abia după mai multe lansări de test. Acesta a fost doar un prim test și, chiar dacă totul ar fi mers perfect, compania NU avea de gând să recupereze cele două elemente ale rachetei.

Bill Nelson, șeful NASA, a felicitat SpaceX, adăugând că fiecare mare realizare de-a lungul istoriei a necesitat și un risc calculat, fiindcă recompensa pe măsură vine dacă riști mult.„Așteptăm să vedem ce va învăța SpaceX la următorul test, dar și pe mai departe”.

Elon Musk a felicitat şi el echipa care a lucrat la proiect şi a calificat lansarea ca fiind captivantă și a spus că o nouă încercare va urma „în câteva luni”.

 

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...