Cea mai mare rachetă din lume a explodat imediat după lansare (VIDEO)

Data:

Share post:

Cea mai puternică rachetă construită vreodată, Naveta Starship a companiei SpaceX, a decolat joi dimineață de pe o platformă de lansare din sudul statului american Texas. Racheta fără echipaj a explodat în aer la scurt timp după decolare.

„Cu un astfel de test, succesul vine din ceea ce învățăm, iar testul de astăzi ne va ajuta să îmbunătățim fiabilitatea Starship, în timp ce SpaceX încearcă să facă viața multiplanetară”, a declarat SpaceX într-un tweet.

Ambele trepte ale rachetei au explodat la trei minute după lansare și au căzut pe Pământ. Partea bună este că explozia s-a produs la mare înălțime și nu pe rampa de lansare. Cele două elemente nu s-au separat, racheta a început să se învârtă, a explodat și apoi a căzut spre Pământ.

Cei de la SpaceX s-au arătat pe „live stream” bucuroși de rezultat, mai ales că Elon Musk spusese că sunt mari șanse să se întâmple ceva și că totul ar putea merge bine abia după mai multe lansări de test. Acesta a fost doar un prim test și, chiar dacă totul ar fi mers perfect, compania NU avea de gând să recupereze cele două elemente ale rachetei.

Bill Nelson, șeful NASA, a felicitat SpaceX, adăugând că fiecare mare realizare de-a lungul istoriei a necesitat și un risc calculat, fiindcă recompensa pe măsură vine dacă riști mult.„Așteptăm să vedem ce va învăța SpaceX la următorul test, dar și pe mai departe”.

Elon Musk a felicitat şi el echipa care a lucrat la proiect şi a calificat lansarea ca fiind captivantă și a spus că o nouă încercare va urma „în câteva luni”.

 

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...