Centralele de apartament vor dispărea. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Mediului

Data:

Share post:

Mircea Fechet a primit aviz favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului pentru funcția de conducere a Ministerului Mediului. Propunerea liberalilor pentru acest portofoliu a fost avizată cu 35 de voturi pentru, opt împotrivă, dar și două abțineri. Noul ministrul al Mediului a făcut un anunț important. Acesta a transmis că centralele de apartament individuale vor dispărea din majoritatea locuințelor românilor din mediul urban în următoarea perioadă.

„Încă nu am luat o decizie până la ce dată aceste centrale de apartament vor dispărea, însă pe termen lung sunt convins că în România, în marile aglomerări urbane vom avea din ce în ce mai puține astfel de centrale individuale”, a declarat Mircea Fechet.

Liberalul a explicat că sistemele de încălzire centralizate generează mai puțină poluare în oraș. De asemenea, Mircea Fechet a precizat că autoritățile locale au început deja să interzică instalarea acestor sisteme de încălzire în apartamente.

 „Există astăzi municipalități care deja interzic instalarea de centrale proprii în apartamente. Fără îndoială, centralele termine din blocuri poluează local. Aceste centrale termice, în lipsa unui sistem de evacuare până la acoperișul blocului, nu fac decât să bage noxe în apartamentul vecinilor”, a declarat ministrul desemnat al Mediului.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...