Cercetătorii brazilieni au dezvoltat soiuri de arbori de cafea fără cofeină

Data:

Share post:

Cercetătorii brazilieni au dezvoltat soiuri de arbori de cafea fără cofeină. În acest mod, producția naturală poate duce la o cafea decofeinizată mai ieftină.

Studiul este făcut la Instituto Agronomico de Campinas (IAC), un centru lider de cercetare a cafelei de catre Cercetătorii brazilieni acestea au furnizat multe dintre plantele de cafea cu randament ridicat care au ajutat Brazilia să devină o putere pe piața mondială a cafelei.

Oamenii de știință au dezvoltat soiuri de arbori de cafea fără cofeină

Această cercetare a început acum 20 de ani și își propune să producă cafea decofeinizată în mod natural, mai degrabă decât prin procese chimice sau industriale, ca în trecut.

Cafeaua decofeinizată natural este mai ieftină pentru că nu trece prin procesul de extracție a cofeinei, iar succesul acesteia poate avea un impact economic semnificativ.

Se pare că oamenii de știință au început deja să testeze pe teren soiurile de cafea obținute prin încrucișarea plantelor de cafea ce au în mod tradițional un conținut redus de cofeină.

Potrivit acestora, arborii de cafea au nevoie de doi sau trei ani pentru a da roade, așa că va mai trece ceva timp până când primele boabe de cafea decofeinizate în mod natural vor fi testate. Chiar și așa, cercetătorii sunt de părere că rezultatele de până acum sunt încurajatoare.

„Rezultatele pe care le-am avut până acum par promițătoare”, a declarat Julio Cesar Mistro, un cercetător care supraveghează proiectul la Instituto Agronomico de Campinas, notează The Guardian.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...