Primele tensiuni între PSD și PNL. Marcel Ciolacu invocă lipsa unui aviz al serviciilor secrete pentru numirea lui Mircea Abrudan secretar general al Guvernului. Update

Data:

Share post:

Au început să apară primele tensiuni în coaliția de guvernare dintre PSD și PNL. Premierul Marcel Ciolacu refuză să îl numească pe Mircea Abrudan în funcția de secretar general Guvernului. Liderul PSD i-a cerut lui Nicolae Ciucă să îi propună un alt nume.

Update: Surse politice susțin că Marcel Ciolacu refuză să-l numească pe liberalul Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului prin lipsa unui aviz din partea serviciilor secrete. Chiar dacă premoierul nu este obligat să țină cont de avizul serviciilor, la momentul numirii unui demnitar, liderul PSD a ales totuși să respingă propunerea PNL.

Tensiunile din coaliția de guvernare dintre PSD și PNL au început să apară la doar câteva zile de la învestirea noului Executiv condus de Marcel Ciolacu. Noul premier, dar și mai mulți social-democrați se opun ca Mircea Abrudan să fie numit în funcția de Secretar General al Guvernului. Clujeanul este suținut pentru acest post de primarul Emil Boc, dar și de prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

Surse politice au transmis că liderul PSD deja i-a transmis lui Nicolae Ciucă să se gândească la altcineav pentru acest post. Ciolacu a susținut că Abrudan nu este compatibil cu funcția de Secretar General al Guvernului. Mircea Abrudan s-a remarcat în cancelaria fostului premier Ciucă, mai ales, pentru că a menținut o bună colaborare cu primarii. De asemenea, tot Abrudan a fost cel care l-a ajutat pe fostul premier să se acomodeze la conducerea PNL.

PNL îl susține pe Mircea Abrudan pentru funcția de Secretar General al Guvernului

Abrudan a fost susținut puternic în ultimii ani de Emil Boc, care l-a ajutat să obțină mai multe funcții în apartatul guvernamental. Primarul Clujului și Abrudan s-au aliat încă din perioada în care nominalizatul pentru postul de Secretar General al Executivului era prefect de Cluj. Abrudan a mai fost nominalizat pentru această funcție și în trecut. Liberalii din Cluj nu au primit, dar nici nu au cerut un post important în noul Guvern după rotativă, chiar dacă au avut rezultate electorale notabile în oraș.

În acest context, dorința lui Mircea Abrudan de a fi numit pe postul de Secretar General al Guvernului Ciolacu este întemeiată. Surse politice au spus pentru G4Media că Abrudan deja și-a prezentat nemulțumirea că nu a fost numit în funcția dorită în fața colegilor de partid. De asemenea, fostul prefect de Cluj a subliniat că el s-a bucurat mereu de susținerea prim-vicepreședintelui PNL Gheorghe Flutur.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...