Ciprian Faraon este al doilea candidat desemnat oficial pentru Primăria Sibiu. Șovăială – la județ. „Puțin probabil ca FDGR să mai fie ales, decât dacă sibienii sunt masochiști”

Data:

Share post:

Ciprian Faraon (foto stânga) a fost ales președintele organizației municipale a Forței Drepte la Sibiu și desemnat candidat pentru funcția de primar al municipiului Sibiu. Deputatul Constantin Șovăială (foto dreapta) ar urma să candideze pentru președinția Consiliului Județean. Liderul Forței Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, apreciază că din cauza prestației președintelui Klaus Iohannis sibienii nu vor mai vota reprezentanții FDGR.

Alegerea lui Ciprian Faraon drept președinte al organizației municipale a FD a avut loc în cursul zilei de miercuri a acestei săptămâni. Tot atunci, noul birou municipal l-a desemnat candidat pentru Primăria Sibiu, candidatura urmând a fi validată în cadrul conferinței organizației județene, care are loc sâmbătă, la Sibiu. Conferință în cadrul căreia deputatul Constantin Șovăială candidează pentru președinția organizației județene a Forței Dreptei, postură din care ar urma să fie validat și drept candidat pentru președinția Consiliului Județean Sibiu, unde a mai fost vicepreședinte (ulterior cu atribuții de președinte pentru câteva săptămâni).

Până sâmbătă, singura candidatură oficial anunțată pentru Primăria Sibiu era cea a Ruxandrei Cibu Deaconu, din partea USR.

Critici la adresa lui Fodor: excedentul bugetar, lipsa de viziune

Ciprian Faraon consideră că și-a făcut simțită prezența în comunitatea sibiană „cel puțin din 2014”, prin diferite inițiative precum centrul InfoBizz sau prin prestația din postura de membru al consiliului de administrație al Aeroportului internațional Sibiu. „Acolo sunt multe probleme, inclusiv încercările Danielei Cîmpean (președinta CJ Sibiu – n.r.) de concesionare. De trei ori au fost aceste încercări, de fiecare dată am reușit să le blochez”, a spus Faraon, ca parte a prezentării sale făcută în cadrul unei conferințe de presă organizată sâmbătă dimineața la Sibiu.

Referitor la actuala conducere a administrației municipiului Sibiu, Ciprian Faraon spune că merită un cartonaș roșu pentru gestionarea bugetului și a investițiilor. „Cum poți tu, primărie, să te lauzi cu un excedent bugetar? Vorbim de peste 123 de miioane de lei în 2023, cu încă 82 de milioane din anii anteriori. Nu faci decât să îi privezi de un trai mai bun pe sibieni. Faptul că nu știi să investești acești bani este un minus, un cartonaș roșu arătat Primăriei municipiului Sibiu. Cum să te lauzi cu un buget record de 1,15 mld lei când tu nu ai putut să cheltuiești mai puțin în anul anterior? E absurd”, a declarat Faraon.

El a criticat și lipsa de viziune a conducerii Primăriei Sibiu, dând drept exemplu proiectul Căii Șurii Mici care – apreciază liderul FD – este viciat de faptul că are nevoie de exproprieri pentru a fi implementat. „Nu să lași pe fiecare să construiască blocuri, ca mai apoi să ai o sumedenie de exproprieri de făcut. În plus, avem și un plan urbanistic general întârziat cu patru ani, un non-sens, o lipsă de viziune pentru acest oraș. Eu chiar consider că orașul Sibiu nu este un oraș al viitorului, pentru că nu există o viziune. Din 2016 – 2020, lucrurile au început să scadă”, a mai spus Faraon.

Șovăială: „Să văd documentele”

În cadrul conferinței județene a FD desfășurată sâmbătă la Sibiu, deputatul Constantin Șovăială urma a fi confirmat în fruntea organizației județene de partid. Postură din care ar urma să candideze și pentru președinția Consiliului Județean Sibiu. „Deocamdată există o propunere a consiliului politic, dacă se va valida azi, desigur că voi candida”, a spus Șovăială înainte de alegerile interne din organizație.

Întrebat dacă din postura de candidat va promite un nou spital județean, pe baza proiectului inițiat de fosta sa colegă de partid, Daniela Cîmpean, Șovăială nu a dat un răspuns ferm. „Trebuie să văd și ce e acolo, să studiez documentele”.

Orban crede că Iohannis dăunează FDGR-ului

Candidaturile celor doi ar putea fi afectate de o eventuală extindere a înțelegerilor din cadrul Alianței Dreptei Unită. Deocamdată, alianța din care fac parte FD, PMP și USR a decis să aibă liste comune de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Pentru alegerile locale, alianța nu are – deocamdată – o strategie stabilită. Ludovic Orban, președintele FD, crede că strategia va avea în vedere obținerea celor mai bune rezultate împotriva blocului PSD – PNL.

În altă ordine de idei, Ludovic Orban este de părere că, la Sibiu, fostul primar actual președinte al țării dăunează imaginii FDGR, formațiune pe care a condus-o. „După prestația lamentabilă a lui Iohannis din al doilea mandat de președinte e puțin probabil ca cel care va candida din partea FDGR să mai fie ales. Decât dacă sibienii sunt masochiști”, a spus fostul premier al României.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...