Fost premier al României, despre proiectul noului spital județean: „Eu m-am făcut de râs? S-a făcut de râs cine a promis spitalul!”

Data:

Share post:

Ludovic Orban, care din postura de premier al României a semnat înaintea alegerilor din 2020 un memorandum prin care Guvernul se angaja să găsească fondurile necesare pentru un nou spital județean la Sibiu, spune că problema acestui proiect rămâne la bani.

„Eu m-am făcut de râs? S-a făcut de râs cine a promis spitalul, cine conduce Consiliul Județean Sibiu. Să facă rost de finanțare. Ei au încercat să îl prezinte ca iminent. Dar nu au finanțare”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Ludovic Orban (foto stânga), venit la Sibiu în postura de președinte al Forței Dreptei.

În luna iulie a acestui an se vor împlini patru ani de când Ludovic Orban, pe atunci premier al României, a venit la Sibiu alături de vicepremierul – pe atunci – Raluca Turcan, alături de ministrul Sănătății și cel al Fondurilor Europene, pentru a promite că Sibiul va avea un nou spital județean. Era înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale, la care Daniela Cîmpean (foto dreapta) candida pentru un nou mandat de președintă de CJ Sibiu, iar sibienilor le-a fost prezentat drept „istoric” memorandumul semnat atunci între Guvern și Consiliul Județean pentru identificarea fondurilor necesare unui nou spital.

Doar că, acum, Orban consideră că este absolvit de orice responsabilitate. ”Eu am plecat de la guvernare, nu mai sunt nici membru în PNL și constat că angajamentele luate de cei de la guvernare și conducerea Consiliului Județean nu mai valorează două cepe degerate. Când am vorbit cu Daniela Cîmpean, din calitatea de premier, sursa de finanțare negociată era Programul Național de Redresare și Reziliență. Dar cum să fii la putere și să ratezi finanțarea prin PNRR?. Sibienii nu ar mai trebui să voteze PNL și PSD”, a mai spus Orban.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...