Ciucă şi PNL vor reducerea numărului de ministere şi mai puţini secretari de stat, în următorul Guvern

Data:

Share post:

Preşedintele liberalilor Nicolae Ciucă a anunţat că mandatul PNL la negocierile privind rotaţia premierilor sunt reducerea numărului de ministere şi a funcţiilor de secretar de stat. Prim-ministrul a adăugat că în total sunt acum 154 de secretari de stat, însă numărul acestora poate fi redus, deoarece un minister poate funcţiona şi cu doi-trei secretari de stat. Ciucă a mai spus că nu au fost discuţii la şedinţa liberalilor de marţi despre împărţirea portofoliilor în viitorul Guvern între partidele din coaliţie. Întrebat dacă doreşte să rămână în Guvern sau să preia şefia Senatului, liderul PNL a precizat că este prematur să se pronunţe asupra subiectului.

„La negocieri vom vedea care vor fi solicitările celorlalţi parteneri şi vom lua o decizie. Dacă nu se rămâne îmn protocol, varianta este să renegociem tot ceea ce înseamnă distribuirea responsabilităţii ministerelor, cu condiţia reduceri numărului de ministere, a secretarilor de stat, subsecretari de stat, agenţii guvernamentale. (…) Sunt în total 154 de secretari de stat. Reducerea oricum trebuie să fie substanţială, astfel încât să asigure funcţionarea fiecărui minister. Cei care au ocupat funcţii de ministru în fostele guvernări au făcut menţiunea că se poate funcţiona şi cu doi-trei funcţionari de stat şi eu sunt de acord. Cât am fost ministru al Apărării am modificat legea şi iată că Ministerul funcţionează şi cu doi secretari de stat”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL care a avut loc marţi la Parlament.

Întrebat dacă UDMR e dispusă să renunţe la unul din cele trei ministere pe care le are în actualul Guvern, Nicolae Ciucă a răspuns: „Am înţeles. Dacă ne referim la reprezentarea în interiorul Guvernului şi la reducerea numărului de portofolii, atunci e algebră simplă şi trebuie să vedem fiecare cât ni se cuvine în funcţie de reprezentarea îmn Parlament. În momentul de faţă nu am discutat absolut nimic pe acest subiect”.

Chestionat ce funcţie ar putea ocupa în viitorul Executiv sau dacă rămâne în Guvern ori vrea preluarea şefiei Senatului, Ciucă a replicat: „Este prematur să mă pronunţ acum pentru ce funcţie voi decide să ocup, ţinând cont că neavând finalizate negocierile asupra structurii Guvernului şi modului în care se vor redistribui portofoliile, nu pot să vă spun acum dacă rămân în Guvern sau merg la Senat”.

Întrebat mai departe dacă doreşte să rămână în viitorul Executiv sau dacă doreşte şefia Senatului, premierul a precizat scurt: „E o chestiune personală”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că social-democraţii i-au dat mandat, în Consiliul Politic Naţional al partidului de marţi, pentru a fi redus numărul de ministere, de secretari de stat şi a agenţiilor guvernamentale, în viitorul Guvern, după rotaţia premierilor, potrivit news.ro.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...