Ciucă spune că este nevoie de „reducerea cheltuielilor neesențiale”

Data:

Share post:

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, miercuri, că măsurile Guvernului vizează reducerea cheltuielilor neesențiale în domenii precum bunuri și servicii, autoturisme și mobilier, fără a afecta serviciile medicale, educația și veniturile salariaților, având ca scop asigurarea stabilității bugetare și îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, iar România a fost cea mai stabilă țară din regiune în 2022, fapt care trebuie menținut și în 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că măsurile pregătite de Guvern au scopul de a reduce și amâna cheltuielile care nu sunt esențiale în domenii precum bunuri și servicii, autoturisme și mobilier, fără a afecta serviciile medicale, educația și veniturile salariaților.

El a subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura stabilitatea bugetară și pentru a îndeplini obiectivele din programul de guvernare. Premierul a menționat că România a fost cea mai stabilă țară din regiune în 2022, datorită acestor măsuri și că este important să menținem acest echilibru și în 2023.

”Cu toată responsabilitatea, aşa cum am făcut-o şi anul trecut când am avut de gestionat un an foarte greu, la fel şi anul acesta, nu facem altceva decât să luăm acele măsuri ca să asigurăm stabilitatea bugetară şi să ne asigurăm că avem banii necesari pentru îndeplinirea obiectivelor conform programului de guvernare”, a spus şeful Executivului.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...