Ciucă spune că este nevoie de „reducerea cheltuielilor neesențiale”

Data:

Share post:

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, miercuri, că măsurile Guvernului vizează reducerea cheltuielilor neesențiale în domenii precum bunuri și servicii, autoturisme și mobilier, fără a afecta serviciile medicale, educația și veniturile salariaților, având ca scop asigurarea stabilității bugetare și îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, iar România a fost cea mai stabilă țară din regiune în 2022, fapt care trebuie menținut și în 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că măsurile pregătite de Guvern au scopul de a reduce și amâna cheltuielile care nu sunt esențiale în domenii precum bunuri și servicii, autoturisme și mobilier, fără a afecta serviciile medicale, educația și veniturile salariaților.

El a subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura stabilitatea bugetară și pentru a îndeplini obiectivele din programul de guvernare. Premierul a menționat că România a fost cea mai stabilă țară din regiune în 2022, datorită acestor măsuri și că este important să menținem acest echilibru și în 2023.

”Cu toată responsabilitatea, aşa cum am făcut-o şi anul trecut când am avut de gestionat un an foarte greu, la fel şi anul acesta, nu facem altceva decât să luăm acele măsuri ca să asigurăm stabilitatea bugetară şi să ne asigurăm că avem banii necesari pentru îndeplinirea obiectivelor conform programului de guvernare”, a spus şeful Executivului.

Articole similare

Elevi din Gorj, săltaţi de procurori într-un dosar de trafic de droguri. Patru tineri, reţinuţi (VIDEO)

41 de persoane, printre care şi elevi de la mai multe şcoli din Gorj, au fost audiate de...

Traficant de droguri săltat de procurorii DIICOT. Ar fi vândut cannabis, în mai multe rânduri, în ultimele două luni (FOTO)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost reţinut de procurorii DIICOT din Teleorman, fiind bănuit...

Fost ministru de finanţe condamnat la închisoare pentru corupţie. După gratii merge şi cumnatul lui Mircea Geoană

Fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădeascu, a fost condamnat astăzi la șapte ani și patru luni de închisoare...

Șefa unei companii aflată în subordinea Ministerului Energiei, reţinută pentru delapidare. Bani ţinuţi în saci şi genţi

Ioana Timofte, directoarea Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, a fost reținută. Informațiile din dosar arată că genți și...