Ciucă spune că este nevoie de „reducerea cheltuielilor neesențiale”

Data:

Share post:

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, miercuri, că măsurile Guvernului vizează reducerea cheltuielilor neesențiale în domenii precum bunuri și servicii, autoturisme și mobilier, fără a afecta serviciile medicale, educația și veniturile salariaților, având ca scop asigurarea stabilității bugetare și îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, iar România a fost cea mai stabilă țară din regiune în 2022, fapt care trebuie menținut și în 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că măsurile pregătite de Guvern au scopul de a reduce și amâna cheltuielile care nu sunt esențiale în domenii precum bunuri și servicii, autoturisme și mobilier, fără a afecta serviciile medicale, educația și veniturile salariaților.

El a subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura stabilitatea bugetară și pentru a îndeplini obiectivele din programul de guvernare. Premierul a menționat că România a fost cea mai stabilă țară din regiune în 2022, datorită acestor măsuri și că este important să menținem acest echilibru și în 2023.

”Cu toată responsabilitatea, aşa cum am făcut-o şi anul trecut când am avut de gestionat un an foarte greu, la fel şi anul acesta, nu facem altceva decât să luăm acele măsuri ca să asigurăm stabilitatea bugetară şi să ne asigurăm că avem banii necesari pentru îndeplinirea obiectivelor conform programului de guvernare”, a spus şeful Executivului.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...