Comisia Europeană a aprobat modificarea hărții ajutoarelor regionale pentru România

Data:

Share post:

Comisia Europeană a aprobat o modificare a hărții privind acordarea de ajutoare regionale pentru România în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027.

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o modificare a hărții privind acordarea de ajutoare regionale pentru România în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027, în cadrul Orientărilor revizuite privind ajutoarele de stat regionale, scrie  Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Piste pentru biciclete finanţate prin PNRR, într-un oraş şi o comună din Olt

Potrivit unui comunicat al CE, în 20 decembrie 2021, Comisia a aprobat harta ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027, iar în 2 decembrie 2022, Comisia a aprobat Planul teritorial pentru o tranziție justă al României, care identifică teritoriile eligibile pentru sprijin din Fondul pentru o tranziție justă.

„Pentru a aborda mai bine disparitățile regionale, modificarea hărții ajutoarelor regionale pentru România, aprobată astăzi, permite stabilirea unor cuantumuri maxime mai mari ale ajutoarelor în aceste teritorii. Cuantumurile maxime ale ajutorului vor crește după cum urmează: (I) de la 40 % la 50 % din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Centru și Vest; și (ii) de la 60 % la 70 % din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Sud-Est, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia”, se arată în comunicat.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...