Craiova: Certificat de Urbanism eliberat de primărie pentru un bloc de 27 de etaje în centrul orașului

Data:

Share post:

Un om de afaceri din Craiova a primit certificatul de urbanism pentru construcția unei clădiri de birouri înaltă de 27 de etaje, aproximativ 115 metri, în perimetrul kilometrului zero al Craiovei, relatează g4media.ro via stiricraiova.ro.

Terenul propus pentru construcție are circa 2.500 mp și este situat pe Str. Păltiniș. Nu doar înălțimea construcției este impresionantă, ci și adâncimea. Imobilul ar urma să aibă un subsol pe cinci niveluri, care să servească parcării autoturismelor. Clădirea va fi una de birouri.

Dacă ar fi realizată, la momentul actual ar reprezenta cea mai înaltă clădire din Craiova.

Primăria Craiova a emis pe 18 aprilie 2023 un Certificat de Urbanism (nr. 621) pentru construirea unei clădiri de birouri 5S+P+27E. Dar, conform documentului, în zona dinspre Păltiniș ”regimul de înălțime se limitează la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L.”, se arată în documentul emis de autoritatea locală.

Asta pentru că pe partea aceea regimul maxim de înălțime este P+2.

”Locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri administrative la cele 5 subsoluri propuse. În calcul s-au luat și 20% supliment, conf. R.G.U., pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din Str. Ștefan Cel Mare”, se mai arată în certificatul de urbanism.

Proiectul datează din anul 2008. Conform materialelor de presă publicate la vremea respectivă, el a stârnit dezbateri aprinse în rândul arhitecților locali. Specialiștii spuneau că înălțimea maximă a clădirilor din zonă era de 30 de metri și în jur sunt multe clădiri-monument.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...