Craiova: Certificat de Urbanism eliberat de primărie pentru un bloc de 27 de etaje în centrul orașului

Data:

Share post:

Un om de afaceri din Craiova a primit certificatul de urbanism pentru construcția unei clădiri de birouri înaltă de 27 de etaje, aproximativ 115 metri, în perimetrul kilometrului zero al Craiovei, relatează g4media.ro via stiricraiova.ro.

Terenul propus pentru construcție are circa 2.500 mp și este situat pe Str. Păltiniș. Nu doar înălțimea construcției este impresionantă, ci și adâncimea. Imobilul ar urma să aibă un subsol pe cinci niveluri, care să servească parcării autoturismelor. Clădirea va fi una de birouri.

Dacă ar fi realizată, la momentul actual ar reprezenta cea mai înaltă clădire din Craiova.

Primăria Craiova a emis pe 18 aprilie 2023 un Certificat de Urbanism (nr. 621) pentru construirea unei clădiri de birouri 5S+P+27E. Dar, conform documentului, în zona dinspre Păltiniș ”regimul de înălțime se limitează la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L.”, se arată în documentul emis de autoritatea locală.

Asta pentru că pe partea aceea regimul maxim de înălțime este P+2.

”Locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri administrative la cele 5 subsoluri propuse. În calcul s-au luat și 20% supliment, conf. R.G.U., pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din Str. Ștefan Cel Mare”, se mai arată în certificatul de urbanism.

Proiectul datează din anul 2008. Conform materialelor de presă publicate la vremea respectivă, el a stârnit dezbateri aprinse în rândul arhitecților locali. Specialiștii spuneau că înălțimea maximă a clădirilor din zonă era de 30 de metri și în jur sunt multe clădiri-monument.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...