Craiova: Certificat de Urbanism eliberat de primărie pentru un bloc de 27 de etaje în centrul orașului

Data:

Share post:

Un om de afaceri din Craiova a primit certificatul de urbanism pentru construcția unei clădiri de birouri înaltă de 27 de etaje, aproximativ 115 metri, în perimetrul kilometrului zero al Craiovei, relatează g4media.ro via stiricraiova.ro.

Terenul propus pentru construcție are circa 2.500 mp și este situat pe Str. Păltiniș. Nu doar înălțimea construcției este impresionantă, ci și adâncimea. Imobilul ar urma să aibă un subsol pe cinci niveluri, care să servească parcării autoturismelor. Clădirea va fi una de birouri.

Dacă ar fi realizată, la momentul actual ar reprezenta cea mai înaltă clădire din Craiova.

Primăria Craiova a emis pe 18 aprilie 2023 un Certificat de Urbanism (nr. 621) pentru construirea unei clădiri de birouri 5S+P+27E. Dar, conform documentului, în zona dinspre Păltiniș ”regimul de înălțime se limitează la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L.”, se arată în documentul emis de autoritatea locală.

Asta pentru că pe partea aceea regimul maxim de înălțime este P+2.

”Locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri administrative la cele 5 subsoluri propuse. În calcul s-au luat și 20% supliment, conf. R.G.U., pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din Str. Ștefan Cel Mare”, se mai arată în certificatul de urbanism.

Proiectul datează din anul 2008. Conform materialelor de presă publicate la vremea respectivă, el a stârnit dezbateri aprinse în rândul arhitecților locali. Specialiștii spuneau că înălțimea maximă a clădirilor din zonă era de 30 de metri și în jur sunt multe clădiri-monument.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...