Printre inițiatorii proiectului legislativ care propune interzicerea agențiilor de jocuri de noroc în interiorul localităților se numără și deputații PSD de Olt Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu.
Proiectul care vizează modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc a fost depus în Parlament în urmă cu mai bine de o săptămână și el prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.
Printre inițiatorii proiectului se numără și deputații PSD de Olt Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu.
Necesitatea unei asemenea inițiative legislative este motivată de dependența de jocurile de noroc care a luat amploarea unui fenomen îngrijorător la nivelul societății românești, sunt de părere inițiatorii proiectului de act normativ.
„În ultima perioadă, în țara noastră se înregistrează un fenomen îngrijorător, care a luat amploare și pune în pericol viitorul familiilor. Este vorba despre creșterea numărului de persoane care au dezvoltat dependență de jocurile de noroc, atât adulți, cât și minori. Acest fenomen care distruge viețile multor concetățeni este cu atât mai îngrijorător, cu cât spațiile în care se poate juca sunt amplasate aproape peste tot, în zonele cu vad comercial și trafic pietonal intens, iar asta le face extrem de atrăgătoare pentru clienții lor. Fenomenul adicției de jocuri de noroc nu este încă suficient cunoscut în România, statisticile nefiind atât de actuale pe cât ne-am dori. Experiența altor state europene cu privire la protejarea consumatorilor, în special a celor minori și vulnerabili, ne arată că localizarea sălilor de jocuri în afara limitelor de circulație intensă scade numărul de jucători.
Prin această inițiativă se dorește o localizare clară a spațiilor în care se pot desfășura aceste activități, constituind totodată și o măsură de Prevenire a dependenței de jocurile de noroc.
Intervențiile legislative vizează instituirea unor interdicții, impunerea unor condiții suplimentare privind licențierea și autorizarea precum și măsurile coercitive corespunzătoare”, spun inițiatorii proiectului de lege.
Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, ca primă cameră sesizată.