Deputaţii de Olt Cătălin Grecu, Emil Albotă şi Marius Iancu, printre semnatarii unui proiect de lege pentru interzicerea jocurilor de noroc în interiorul localităților

Data:

Share post:

Printre inițiatorii proiectului legislativ care propune interzicerea agențiilor de jocuri de noroc în interiorul localităților se numără și deputații PSD de Olt Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu.

Proiectul care vizează modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc a fost depus în Parlament în urmă cu mai bine de o săptămână și el prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

Printre inițiatorii proiectului se numără și deputații PSD de Olt Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu.

Necesitatea unei asemenea inițiative legislative este motivată de dependența de jocurile de noroc care a luat amploarea unui fenomen îngrijorător la nivelul societății românești, sunt de părere inițiatorii proiectului de act normativ.

„În ultima perioadă, în țara noastră se înregistrează un fenomen îngrijorător, care a luat amploare și pune în pericol viitorul familiilor. Este vorba despre creșterea numărului de persoane care au dezvoltat dependență de jocurile de noroc, atât adulți, cât și minori. Acest fenomen care distruge viețile multor concetățeni este cu atât mai îngrijorător, cu cât spațiile în care se poate juca sunt amplasate aproape peste tot, în zonele cu vad comercial și trafic pietonal intens, iar asta le face extrem de atrăgătoare pentru clienții lor. Fenomenul adicției de jocuri de noroc nu este încă suficient cunoscut în România, statisticile nefiind atât de actuale pe cât ne-am dori. Experiența altor state europene cu privire la protejarea consumatorilor, în special a celor minori și vulnerabili, ne arată că localizarea sălilor de jocuri în afara limitelor de circulație intensă scade numărul de jucători.

Prin această inițiativă se dorește o localizare clară a spațiilor în care se pot desfășura aceste activități, constituind totodată și o măsură de Prevenire a dependenței de jocurile de noroc.

Intervențiile legislative vizează instituirea unor interdicții, impunerea unor condiții suplimentare privind licențierea și autorizarea precum și măsurile coercitive corespunzătoare”, spun inițiatorii proiectului de lege.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, ca primă cameră sesizată.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...