Deputaţii de Olt Cătălin Grecu, Emil Albotă şi Marius Iancu, printre semnatarii unui proiect de lege pentru interzicerea jocurilor de noroc în interiorul localităților

Data:

Share post:

Printre inițiatorii proiectului legislativ care propune interzicerea agențiilor de jocuri de noroc în interiorul localităților se numără și deputații PSD de Olt Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu.

Proiectul care vizează modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc a fost depus în Parlament în urmă cu mai bine de o săptămână și el prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

Printre inițiatorii proiectului se numără și deputații PSD de Olt Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu.

Necesitatea unei asemenea inițiative legislative este motivată de dependența de jocurile de noroc care a luat amploarea unui fenomen îngrijorător la nivelul societății românești, sunt de părere inițiatorii proiectului de act normativ.

„În ultima perioadă, în țara noastră se înregistrează un fenomen îngrijorător, care a luat amploare și pune în pericol viitorul familiilor. Este vorba despre creșterea numărului de persoane care au dezvoltat dependență de jocurile de noroc, atât adulți, cât și minori. Acest fenomen care distruge viețile multor concetățeni este cu atât mai îngrijorător, cu cât spațiile în care se poate juca sunt amplasate aproape peste tot, în zonele cu vad comercial și trafic pietonal intens, iar asta le face extrem de atrăgătoare pentru clienții lor. Fenomenul adicției de jocuri de noroc nu este încă suficient cunoscut în România, statisticile nefiind atât de actuale pe cât ne-am dori. Experiența altor state europene cu privire la protejarea consumatorilor, în special a celor minori și vulnerabili, ne arată că localizarea sălilor de jocuri în afara limitelor de circulație intensă scade numărul de jucători.

Prin această inițiativă se dorește o localizare clară a spațiilor în care se pot desfășura aceste activități, constituind totodată și o măsură de Prevenire a dependenței de jocurile de noroc.

Intervențiile legislative vizează instituirea unor interdicții, impunerea unor condiții suplimentare privind licențierea și autorizarea precum și măsurile coercitive corespunzătoare”, spun inițiatorii proiectului de lege.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, ca primă cameră sesizată.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...