Cristian Popescu Piedone i-a scris lui Klaus Iohannis. Ce a decis să-i ceară președintelui la început de an

Data:

Share post:

Cristian Popescu Piedone i-a trimis o scrisoare președintele Klaus Iohannis în care îi aminteşte, printre altele, că atunci când era primar la Sibiu a luat exact aceleași decizii pe care instanța le-a considerat abuz în serviciu şi a fost condamnat în dosarul „Colectiv”.

Cristian Popescu Piedone, fost primarul al sectoarelor 4 și 5, a anunţat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis la început de an. În scrisoare, fostul edil îi cere președintelui să se grațieze pe el însuși, având în vedere că, în calitate de primar al muncipiului Sibiu, a luat exact aceleași decizii pe care instanța le-a considerat abuz în serviciu cu ocazia condamnării lui Piedone în dosarul „Colectiv”.

Piedone președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis
Cristian Popescu Piedone: „M-am uitat în oglindă în dimineața asta, m-am îmbărbătat și mi-am făcut “curaj”! Am decis ca la început de an să-i cer președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis!

Da, exact! Ați citit bine! Știți, un primar din Capitală a fost închis pentru abuz în serviciu. O faptă pe care n-a comis-o. Sau dacă a comis-o el, au comis-o toți edilii din România. L-au închis pentru că a eliberat acordul de funcționare și autorizația pentru un club din Sectorul 4, fără a avea avizul de securitate la incendiu.

Nu, nu l-au închis pentru că deranja. Să nu credeți că l-au închis pentru că aveau nevoie de un țap ispășitor. Să nu credeți că l-au închis pentru că se temeau de susținerea pe care o avea din partea oamenilor”, a scris fostul primar în mesajul său de început de an.

Piedone: La fel ca primarul de la 4, și primarul Sibiului din 2014 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu
Fostul edil a mai scris: „La fel cum a procedat primarul de la 4, a procedat și cel ce era primarul Sibiului în 2014, căci legea prevede că nu-i obligatoriu să se prezinte și avizul de securitate la incendiu.

Așa că, la fel ca primarul de la 4, și primarul Sibiului din 2014 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu. Și el a eliberat autorizații și acorduri fără să verifice existența avizului de securitate la incendiu.

Având în vedere toate acestea, îl rog respectuos pe preşedintele României, Klaus Werner Iohannis să îl grațieze pe primarul Municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis! Am încredere în intransigența președintelui și sunt convins că, și de această dată, nu va face compromisuri.

Cu respect, Piedone NEVINOVAT”, a scris Cristian Popescu Piedone pe contul personal de Facebook.

Articole similare

Ministrul Justiţiei a transmis propunerile pentru şefia DNA. Cine se află pe listă

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef...

Pesta porcină continuă să facă probleme. Sunt active 10 focare

Pesta porcină africană contină să creeze probleme la nivel naţional. Ieri zece focare de pestă porcină africană (PPA)...

Circulaţie cu restricţii pe un drum din judeţul Vâlcea

Circulaţia se va desfăşura cu restricţii, mâine, pe un sector important de drum din judeţul Vâlcea. Este vorba despre...

Asigurători nemulţumiţi de plafonarea tarifelor RCA. Acuză că se încalcă legislația europeană

Reprezentanții companiilor de asigurări din România au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că plafonarea tarifelor RCA încalcă...