Cristian Popescu Piedone i-a scris lui Klaus Iohannis. Ce a decis să-i ceară președintelui la început de an

Data:

Share post:

Cristian Popescu Piedone i-a trimis o scrisoare președintele Klaus Iohannis în care îi aminteşte, printre altele, că atunci când era primar la Sibiu a luat exact aceleași decizii pe care instanța le-a considerat abuz în serviciu şi a fost condamnat în dosarul „Colectiv”.

Cristian Popescu Piedone, fost primarul al sectoarelor 4 și 5, a anunţat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis la început de an. În scrisoare, fostul edil îi cere președintelui să se grațieze pe el însuși, având în vedere că, în calitate de primar al muncipiului Sibiu, a luat exact aceleași decizii pe care instanța le-a considerat abuz în serviciu cu ocazia condamnării lui Piedone în dosarul „Colectiv”.

Piedone președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis
Cristian Popescu Piedone: „M-am uitat în oglindă în dimineața asta, m-am îmbărbătat și mi-am făcut “curaj”! Am decis ca la început de an să-i cer președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis!

Da, exact! Ați citit bine! Știți, un primar din Capitală a fost închis pentru abuz în serviciu. O faptă pe care n-a comis-o. Sau dacă a comis-o el, au comis-o toți edilii din România. L-au închis pentru că a eliberat acordul de funcționare și autorizația pentru un club din Sectorul 4, fără a avea avizul de securitate la incendiu.

Nu, nu l-au închis pentru că deranja. Să nu credeți că l-au închis pentru că aveau nevoie de un țap ispășitor. Să nu credeți că l-au închis pentru că se temeau de susținerea pe care o avea din partea oamenilor”, a scris fostul primar în mesajul său de început de an.

Piedone: La fel ca primarul de la 4, și primarul Sibiului din 2014 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu
Fostul edil a mai scris: „La fel cum a procedat primarul de la 4, a procedat și cel ce era primarul Sibiului în 2014, căci legea prevede că nu-i obligatoriu să se prezinte și avizul de securitate la incendiu.

Așa că, la fel ca primarul de la 4, și primarul Sibiului din 2014 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu. Și el a eliberat autorizații și acorduri fără să verifice existența avizului de securitate la incendiu.

Având în vedere toate acestea, îl rog respectuos pe preşedintele României, Klaus Werner Iohannis să îl grațieze pe primarul Municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis! Am încredere în intransigența președintelui și sunt convins că, și de această dată, nu va face compromisuri.

Cu respect, Piedone NEVINOVAT”, a scris Cristian Popescu Piedone pe contul personal de Facebook.

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...