Cum arată cei doi băieți ai lui Ghiță Mureșan. Fostul baschetbalist român e stabilit în SUA

Data:

Share post:

Ghiță Mureșan, singurul român care e evoluat în NBA, are doi băieți care îi calcă pe urme, în SUA. Cei doi fii ai legendarului baschetbalist au peste 2 metri înălțime și au urmat aceeași universitate, Georgetown.

Ghiță Mureșan a evoluat șase zesoane în NBA (5 pentru Washington Bullets/Wizards și unul pentru New Jersey Nets) și deține încă recordul de cel mai înalt sportiv care a jucat în Liga americană de baschet.

După retragerea din sport, la începtul anilor 2000, Ghiță Mureșan s-a stabilit în SUA împreună cu soția lui, Liliana. Aici s-au născut cei doi fii ai lor, George (23 de ani) și Victor (21 de ani). Amândoi joacă baschet și au urmat cursurile Universității Georgetown.

Ghiță Mureșan

George Mureșan FOTO: @little_georgey/Getty Images

Fiul cel mare, George Mureșan, este absolvent al universității din Washington DC. Fratele său mai mic, Victor Mureșan, încă joacă la echipa universității, însă în sezonul 2022-2023 a bifat o singură partidă.

Fiii lui Ghiță Mureșan au moștenit genele baschetbalistului și măsoară 2,06 metri (George) și 2,11 metri (Victor) înălțime. Pe vremea când evolua în NBA, tatăl lor avea 2,31 metri înălțime.

Ghiță Mureșan

Victor Mureșan FOTO: Getty Images/@victormuresan22

Ghiță Mureșan a împlinit 52 de ani

Fostul baschetabalist român Gheorghe Mureșan a împlinit 52 de ani pe 14 februarie. În prezent, uriașul din NBA predă lecții de baschet tinerilor de peste Ocean. În 2004, el a fondat Academia Giant Basketball, căreia îi dedică cea mai mare parte din timp. Academia are sediul în Ashburn, Virginia.

Ghiță Mureșan

FOTO: @Gheorghe Muresan

Totdată, Ghiță Mureșan a fost vicepreședinte al Federației Române de Baschet (FRB) până în septembrie 2021, când a fost numit membru de onoare al FRB. În 1996, Mureșan a fost numit jucătorul cu cel mai rapid progres din NBA.

În 1998 a apărut în filmul My Giant, unde a jucat alături de Billy Crystal. Anul trecut, NBA i-a dedicat un film documentar, în care a trecut în revistă principalele momente ale carierei sale în baschetul profesionist: debutul la Universitatea Cluj, „escala” la Élan Béarnais Pau-Orthez (Franța), cele șase sezoane în NBA și întoarcerea la Élan Béarnais Pau-Orthez, ultimul sezon înainte de retragere.

„N-am avut nicio vacanță până în momentul retragerii mele”, spune Ghiță Mureșan, unul dintre cei mai iubiți jucători de baschet ai clubului Washington Bullets și din NBA.9

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...