Dacia pregătește lansarea unui nou model, Dacia C-Neo. Când va ajunge pe piaţă (VIDEO)

Data:

Share post:

Dacia este în prezent angajată într-un proiect ambițios de dezvoltare al viitorului model compact, care a fost numit C-Neo. După lansarea recentă a modelelor Duster și Bigster, Dacia va continua să își extindă gama cu introducerea noii Dacia C-Neo în următorii trei ani. Această inițiativă ilustrează dorința tot mai mare a Daciei de a se diferenția mai mult de Renault și de a câștiga în independență.

Dacia pregătește în prezent lansarea noului său model, Dacia C-Neo, care va extinde gama sa de mașini.

După lansarea recentă a modelelor Duster și Bigster, Dacia va continua să își extindă gama cu introducerea noii Dacia C-Neo în următorii trei ani. Această inițiativă ilustrează dorința tot mai mare a Daciei de a se diferenția mai mult de Renault și de a câștiga în independență.

Dacia C-Neo, ultimul model din gama Dacia

Dacia este în prezent implicată într-un proiect de dezvoltare ambițios pentru viitorul său compact, care a fost numit C-Neo.

Constructorul auto român încearcă să diferențieze acest vehicul de Renault Megane, evitând să-l prezinte ca o simplă replică a modelului francez.

Într-o perioadă în care vehiculele compacte pierd popularitate în favoarea SUV-urilor, Dacia intenționează să propună un model care să combine elemente distincte de design, inspirate de mașini precum Citroën C4 și Skoda Scala, scrie autodacia.

C-Neo ar trebui să aibă o lungime similară cu cea a viitorului Duster, estimată în jur de 4,40 metri. Designul va fi elaborat cu grijă pentru a se diferenția de Duster, evitând orice asemănare prea evidentă.

Scopul este de a prezenta un model cu o identitate proprie, marcat de o ușoară ridicare a gărzii la sol, fără a sacrifica estetica cu un acoperiș excesiv de înalt. Partea din spate a mașinii va avea o linie de acoperiș înclinată, adăugând astfel o notă distinctivă întregului design.

Cum va arăta Dacia C-Neo

În ceea ce privește platforma tehnică, este posibil ca C-Neo să opteze pentru aceeași platformă utilizată de Renault Grand Captur, a cărei lansare este programată în lunile următoare. Această platformă va oferi posibilitatea integrării motoarelor hibride și ar putea permite și o eventuală electrificare completă.

Dacia manifestă un interes tot mai mare pentru tehnologiile electrice după succesul obținut cu modelul său electric de oraș, Spring. Ideea de a propune o versiune complet electrică ar putea fi luată în serios pentru a răspunde așteptărilor tot mai mari ale consumatorilor și tendințelor de pe piață, arată Playtech.

 

 

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...