Dan Diaconescu a pierdut procesul cu presa

Data:

Share post:

Dan Diaconescu, fostul patron al OTV, a pierdut din start procesul cu cele 29 de situri şi televiziuni din ţară. Acesta a fost suspendat de Judecătoria Sectorului 1 pe motiv de „neîndeplinirea a obligațiilor”, se arată în minuta instanței.

Dan Diconescu a cerut instanţei o ordonanţă preşedinţială prin care publicaţiile să fie obligate să şteargă stenogramele din dosarul „Sex cu minore”. Magistraţii spun, însă, că acesta ar fi trebuit să arate pentru fiecare articol publicat care sunt paragrafele vătămătoare și în ce anume constă paguba, iar avocații jurnaliștilor să poată formula apărări, lucru pe care acesta nu l-a făcut. El a depus doar sute de articole și capturi de imagine de pe zeci de site-uri.

Instanța a apreciat că Dan Diaconescu nu a formulat precizările solicitate de instanță privind indicarea exactă a presupuselor fapte ilicite ale publicațiilor. În acest context acţiunea a fost suspendată.

Obiectul acțiunii este ceea ce a apărut în mai multe titluri de presă în perioada 6-13 aprilie.

Proces din cauza stenogramelor

Fostul patron al OTV, Dan Diaconescu, a încercat să şteargă stenogramele publicate din dosarul în care este cercetat pentru că ar fi vrut să cumpere virginitatea unei minore.

Printre publicaţiile date în judecată de Diaconescu se numără Pro TV, Antena Group, B1 Tv, Aleph media, Prima, Adevărul, Gândul etc.

Dan Diaconescu este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu minore în anii 2020 și 2021. Procurorii spun că ”a întreținut raporturi sexuale și acte sexuale orale, în mod consimțit și repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021”.

Dan Diaconescu a mai fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru şantaj, în 2015 şi a fost eliberat după aproape 3 ani.

Fostul patron al OTV a spus că nu există niciun fel de probe împotriva lui.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...