Daniel Horodniceanu, vicepreşedintele CSM, a fost trimis în judecată disciplinară (VIDEO)

Data:

Share post:

Concluziile Inspecției Judiciare, care l-a cercetat pe Horodniceanu după ce i-a certat pe polițiștii care l-au oprit în trafic.

Inspecția Judiciară îl acuză pe procurorul Daniel Horodniceanu de „atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare”.

În 14 iunie, Inspecția Judiciară a anunțat declanșarea cercetării disciplinare împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Marți, Inspecția Judiciară a anunțat că „a exercitat acțiunea disciplinară” în cazul lui Daniel Horodniceanu pentru abaterilor disciplinare prevăzute în Legea 303 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Inspecția Judiciară a anunțat că „inspectorii judiciari au reținut următoarele:

Fapta procurorului care, fiind oprit în trafic de agenți de poliție, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziție umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat constituie abaterea disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea nr. 303/2022 raportat la art. 104 din Legea nr. 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare;

Fapta procurorului care, în cadrul interacțiunii cu agenții de poliție, și-a declinat și afirmat repetat calitatea de procuror, a amenințat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenților de poliție, sugerând că ar avea relații sau influență cu scopul de a primi un tratament favorabil și de a-și rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toți cetățenii constituie abaterea disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea nr. 303/2022”.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...