Darius Vâlcov, prima noapte după gratii la Penitenciarul Rahova

Data:

Share post:

Darius Vâlcov şi-a petrecut prima noapte în arest, la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile, cât este perioada de carantină.

Ulterior, va fi luată o decizie cu privire la locul în care fostul ministru şi primar al Slatinei îşi va petrece următorii şase ani, pedeapsa la care a fost condamnat de Curtea Supremă.

Fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție. În primă instanță, el primise o condamnare de opt ani.

El urmează să-şi ispăşească pedeapsa într-o închisoare din ţară.

În același dosar instanța a mai dispus condamnarea lui Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, la 4 ani şi 6 luni de închisoare. De asemenea Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, Petre Bogdan Timofte, afacerist, a primit 3 ani de închisoare, iar Constantin Tomescu, afacerist, a primit şi el 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Şi fostul primar al Slatinei, Minel Prina, condamnat la patru ani şi şase de închisoare pentru fapte de corupţie, se află în Italia.

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a dezvăluit printr-o postare pe contul său motivul pentru care instanţele din Italia au decis extrădarea lui Darius Vâlcov pentru a-şi ispăşi pedeapsa de şase de ani într-o închisoare din România.

Birchall susţine că Vâlcov n-a reuşit să depună la dosar documente prin care să demonstreze că a stat timp de cinci ani, neîntrerupt, în Italia, una dintre principalele condiţii pentru a nu fi extrădat.

Totodată, la dosar ar fi fost depuse documente prin care s-a dovedit că, din contră, în acest termen, Darius Vâlcov a fost în România.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...