Darius Vâlcov, prima noapte după gratii la Penitenciarul Rahova

Data:

Share post:

Darius Vâlcov şi-a petrecut prima noapte în arest, la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile, cât este perioada de carantină.

Ulterior, va fi luată o decizie cu privire la locul în care fostul ministru şi primar al Slatinei îşi va petrece următorii şase ani, pedeapsa la care a fost condamnat de Curtea Supremă.

Fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție. În primă instanță, el primise o condamnare de opt ani.

El urmează să-şi ispăşească pedeapsa într-o închisoare din ţară.

În același dosar instanța a mai dispus condamnarea lui Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, la 4 ani şi 6 luni de închisoare. De asemenea Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, Petre Bogdan Timofte, afacerist, a primit 3 ani de închisoare, iar Constantin Tomescu, afacerist, a primit şi el 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Şi fostul primar al Slatinei, Minel Prina, condamnat la patru ani şi şase de închisoare pentru fapte de corupţie, se află în Italia.

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a dezvăluit printr-o postare pe contul său motivul pentru care instanţele din Italia au decis extrădarea lui Darius Vâlcov pentru a-şi ispăşi pedeapsa de şase de ani într-o închisoare din România.

Birchall susţine că Vâlcov n-a reuşit să depună la dosar documente prin care să demonstreze că a stat timp de cinci ani, neîntrerupt, în Italia, una dintre principalele condiţii pentru a nu fi extrădat.

Totodată, la dosar ar fi fost depuse documente prin care s-a dovedit că, din contră, în acest termen, Darius Vâlcov a fost în România.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...