Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Data:

Share post:

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în perioada cât a stat internat.

Pacientul care a dat în judecată Spitalul Județean Neamț a stat internat pe secția de Ortopedie în toamna anului 2015. El susține că s-a infectat acolo cu stafilococul auriu MRSA și pentru asta a fost nevoit să se trateze la Târgu Mureș.

Ulterior, bărbatul a dat în judecată spitalul, cerând și obținând daune morale în valoare de 150.000 de euro. În urma negocierilor cu avocații acuzării, spitalul a obținut concesia de a face plata în rate.

„Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat pentru Mesagerul de Neamț Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț.

Spitalul a achitat în martie 2023 ultima tranșă datorată, potrivit Mesagerul de Neamț.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...