Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Data:

Share post:

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în perioada cât a stat internat.

Pacientul care a dat în judecată Spitalul Județean Neamț a stat internat pe secția de Ortopedie în toamna anului 2015. El susține că s-a infectat acolo cu stafilococul auriu MRSA și pentru asta a fost nevoit să se trateze la Târgu Mureș.

Ulterior, bărbatul a dat în judecată spitalul, cerând și obținând daune morale în valoare de 150.000 de euro. În urma negocierilor cu avocații acuzării, spitalul a obținut concesia de a face plata în rate.

„Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat pentru Mesagerul de Neamț Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț.

Spitalul a achitat în martie 2023 ultima tranșă datorată, potrivit Mesagerul de Neamț.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...