David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni

Data:

Share post:

David Popovici a început în glorie Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni. Acesta a obținut două medalii de aur, la probele de 50 de metri liber și 100 de metri spate.

Dublu campion european și mondial la probele de 100 și 200 de metri liber, sportivul legitimat la CS Dinamo București a câștigat proba de 50 de metri liber, după ce a încheiat în 22.62 de secunde. „A fost o probă foarte bună, am încercat ceva nou, să înot cu brațele întinse. Acum experimentez, profit de faptul că nu e o miză foarte mare”, a spus David Popovici.

Podiumul a fost completat de Constantin George Alexandru Stoica și Patrick Sebastian Dinu.

Tot miercuri, David Popovici a luat aur și în a doua finală a zilei. A terminat primul la 100 de metri spate, cu un timp de 54.74 de secunde. Sportivul participă la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni la încă 4 probe: 50 de metri spate, 50 de metri fluture, 100 de metri liber și 400 de metri liber, potrivit HotNews.

Sportivul român David Popovici a fost votat cel mai bun înotător european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Nataţie (LEN) pe anul trecut. Popovici s-a impus în clasamentul publicat de LEN cu 56,16%, devansându-i pe maghiarul Kristof Milak (22,71%), italianul Thomas Ceccon (13,79%), francezul Leon Marchand (4,77%) şi un alt italian, Nicolo Martinenghi (2,56%).

Popovici (18 ani) a cucerit anul trecut două medalii de aur la Mondiale (100 m liber, 200 m liber), a câştigat două medalii de aur la Europene (100 m liber, 200 m liber), stabilind cu acest prilej şi un nou record mondial în proba de 100 m liber, a luat argintul la Mondialele în bazin scurt (100 m liber), obţinând şi trei titluri mondiale de juniori şi patru europene de juniori.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...