Volodimir Zelenski, vizită oficială la Varşovia (GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI)

Data:

Share post:

Președintele Volodimir Zelenski a ajuns astăzi într-o vizită oficială în capitala Poloniei, Varșovia. Reporter24 vă prezintă imagini de la faţa locului.

Zelenski s-a întâlnit în Piața Castelului din Varșovia cu polonezi și ucraineni care s-au refugiat în Polonia. Sute de persoane, cu steaguri ale Ucrainei au fost în piaţă.

Preşedintele Ucrainei a fost decorat de omologul său Andrzej Duda cu Ordinul Vulturul Alb, în cadrul unei ceremonii la palatul prezidențial din Varșovia. Președintele ucrainean a fost însoțit în această vizită de soția sa, Olena Zelenska.

Zelenski l-a întâlnit ultima dată pe omologul său polonez în februarie, atunci când Zelenski a poposit la Rzeszów, în sudul Poloniei, în drumul de întoarcere de la summitul UE de la Bruxelles.

În timpul scurtei întâlniri, ucraineanul l-a informat pe Andrzej Duda despre rezultatele întâlnirilor sale de la Bruxelles, Paris şi Londra.

Polonia a primit aproximativ 500.000 de refugiați ucraineni de la începutul invaziei ruse în februarie 2022 și a cheltuit aproximativ 8,36 miliarde de euro pentru cazarea și masa acestora.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...