Volodimir Zelenski, vizită oficială la Varşovia (GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI)

Data:

Share post:

Președintele Volodimir Zelenski a ajuns astăzi într-o vizită oficială în capitala Poloniei, Varșovia. Reporter24 vă prezintă imagini de la faţa locului.

Zelenski s-a întâlnit în Piața Castelului din Varșovia cu polonezi și ucraineni care s-au refugiat în Polonia. Sute de persoane, cu steaguri ale Ucrainei au fost în piaţă.

Preşedintele Ucrainei a fost decorat de omologul său Andrzej Duda cu Ordinul Vulturul Alb, în cadrul unei ceremonii la palatul prezidențial din Varșovia. Președintele ucrainean a fost însoțit în această vizită de soția sa, Olena Zelenska.

Zelenski l-a întâlnit ultima dată pe omologul său polonez în februarie, atunci când Zelenski a poposit la Rzeszów, în sudul Poloniei, în drumul de întoarcere de la summitul UE de la Bruxelles.

În timpul scurtei întâlniri, ucraineanul l-a informat pe Andrzej Duda despre rezultatele întâlnirilor sale de la Bruxelles, Paris şi Londra.

Polonia a primit aproximativ 500.000 de refugiați ucraineni de la începutul invaziei ruse în februarie 2022 și a cheltuit aproximativ 8,36 miliarde de euro pentru cazarea și masa acestora.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...