Decizia luată de instanţă, în cazul angajatului unei firme de distribuţie din Slatina, care a băgat în propriul buzunar încasări de peste 66.000 lei

Data:

Share post:

Angajatul unei societăţi de distribuţie medicamente veterinare şi hrană pentru câini, din Slatina, a fost condamnat după ce a luat din încasările firmei, în fiecare zi, aducând un prejudiciu de peste 66.000 lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 10 martie 2015 – 23 februarie 2018, în calitate de gestionar la această firmă, bărbatul şi-a însuşit, în mod repetat, diferite sume de bani pe care le gestiona, bani încasaţi de la diferiţi agenți economici, debitori ai societăţii, bani pe care nu i-a depus la casierie ci i-a băgat în propriul buzunar.

CITEŞTE ŞI: Tânără din Olt, la spital după un accident rutier petrecut în Dolj

Suma însuşită ajunge la 66.265,82 lei.

Totul s-a aflat după ce un superior al angajatului a verificat soldurile, sunându-i pe clienți pentru confirmare și aflând astfel, că aceștia achitaseră contravaloarea mărfurilor achiziționate.

Înainte de a lua legătura telefonică cu clienții de pe raza de activitate a inculpatului, i-a spus acestuia să nu mai livreze marfă, întrucât din verificările efectuate rezultau solduri neîncasate foarte mari.

Deconspirat, bărbat nu s-a mai prezentat la sediul societăţii şi a abandonat autoturismul de serviciu, pe o stradă din Slatina.

„Inculpatul nu s-a prezentat la sediul societății, ci i-a cerut martorei, în urma apelării telefonice, să coboare în fața blocului unde aceasta locuia, ocazie cu care i-a predat un telefon #####, o tabletă ####### deteriorată, mai multe chitanțe și o sumă de bani, precum și cheia de la autoturismul cu care se deplasa în teren, fără a răspunde martorei la întrebările adresate și fără a da vreo explicație, precizând că va spune ce s-a întâmplat atunci când va afla și el”, reţin anchetatorii.

În cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut săvarşirea faptelor.

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Slatina la un an şi şapte luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...