Decizia luată de instanţă, în cazul angajatului unei firme de distribuţie din Slatina, care a băgat în propriul buzunar încasări de peste 66.000 lei

Data:

Share post:

Angajatul unei societăţi de distribuţie medicamente veterinare şi hrană pentru câini, din Slatina, a fost condamnat după ce a luat din încasările firmei, în fiecare zi, aducând un prejudiciu de peste 66.000 lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 10 martie 2015 – 23 februarie 2018, în calitate de gestionar la această firmă, bărbatul şi-a însuşit, în mod repetat, diferite sume de bani pe care le gestiona, bani încasaţi de la diferiţi agenți economici, debitori ai societăţii, bani pe care nu i-a depus la casierie ci i-a băgat în propriul buzunar.

CITEŞTE ŞI: Tânără din Olt, la spital după un accident rutier petrecut în Dolj

Suma însuşită ajunge la 66.265,82 lei.

Totul s-a aflat după ce un superior al angajatului a verificat soldurile, sunându-i pe clienți pentru confirmare și aflând astfel, că aceștia achitaseră contravaloarea mărfurilor achiziționate.

Înainte de a lua legătura telefonică cu clienții de pe raza de activitate a inculpatului, i-a spus acestuia să nu mai livreze marfă, întrucât din verificările efectuate rezultau solduri neîncasate foarte mari.

Deconspirat, bărbat nu s-a mai prezentat la sediul societăţii şi a abandonat autoturismul de serviciu, pe o stradă din Slatina.

„Inculpatul nu s-a prezentat la sediul societății, ci i-a cerut martorei, în urma apelării telefonice, să coboare în fața blocului unde aceasta locuia, ocazie cu care i-a predat un telefon #####, o tabletă ####### deteriorată, mai multe chitanțe și o sumă de bani, precum și cheia de la autoturismul cu care se deplasa în teren, fără a răspunde martorei la întrebările adresate și fără a da vreo explicație, precizând că va spune ce s-a întâmplat atunci când va afla și el”, reţin anchetatorii.

În cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut săvarşirea faptelor.

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Slatina la un an şi şapte luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...