Deducere din impozit pentru salariații cu copii. Suma lunară ar fi de doar 10 lei pentru fiecare copil

Data:

Share post:

Părinții și angajatorii așteaptă lămuriri din partea Ministerului Finanțelor privind deducerea din impozitul pe salariu pentru părinții cu copii înscriși la creșă, grădiniță, școală sau liceu.

Guvernul a stabilit, prin ordonanță de urgență, că începând din 1 ianuarie, unul dintre părinți poate beneficia de o deducere de 100 de lei din impozitul pe salariu, indiferent de nivelul salariului.

CITEŞTE ŞI: Hidroelectrica anunţă când va trimite primele facturi

Părinții ar putea primi lunar nu 100 de lei, ci de 10 ori mai puțin, spune președintele Federației Naționale a Părinților Edupart, Iulian Cristache:

„A fost un război între unii contabili și ANAF și Ministerul de Finanțe. După cum scrie acolo în lege noi am înțeles că se deduce 100 de lei din venitul impozabil, adică părinții vor lua 100 de lei în fiecare lună. Astăzi așteptăm și o informare de la Ministerul de Finanțe, dar după mai multe discuții cu mai mulți experți se pare că balanța înclină invers. Este vorba de 10 lei pe lună, ceea ce mi se pare o bătaie de joc. Nu știu de ce era nevoie de o schimbare în Codul Fiscal pentru 10 lei pe lună, nu știu cine a fost eminența cenușie de a gândit-o așa.”

Pentru a beneficia de această facilitate, părinții trebuie să prezinte angajatorului o adeverință de la unitatea de învățământ la care este înscris copilul.

Însă, există neclarități privind suma exactă care va fi dedusă din impozit, precum și frecvența cu care adeverința trebuie prezentată angajatorului.

De asemenea, este specificat că această facilitate va beneficia doar unul dintre părinți și se acordă pentru fiecare copil, potrivit europafm.ro.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...