Deducere din impozit pentru salariații cu copii. Suma lunară ar fi de doar 10 lei pentru fiecare copil

Data:

Share post:

Părinții și angajatorii așteaptă lămuriri din partea Ministerului Finanțelor privind deducerea din impozitul pe salariu pentru părinții cu copii înscriși la creșă, grădiniță, școală sau liceu.

Guvernul a stabilit, prin ordonanță de urgență, că începând din 1 ianuarie, unul dintre părinți poate beneficia de o deducere de 100 de lei din impozitul pe salariu, indiferent de nivelul salariului.

CITEŞTE ŞI: Hidroelectrica anunţă când va trimite primele facturi

Părinții ar putea primi lunar nu 100 de lei, ci de 10 ori mai puțin, spune președintele Federației Naționale a Părinților Edupart, Iulian Cristache:

„A fost un război între unii contabili și ANAF și Ministerul de Finanțe. După cum scrie acolo în lege noi am înțeles că se deduce 100 de lei din venitul impozabil, adică părinții vor lua 100 de lei în fiecare lună. Astăzi așteptăm și o informare de la Ministerul de Finanțe, dar după mai multe discuții cu mai mulți experți se pare că balanța înclină invers. Este vorba de 10 lei pe lună, ceea ce mi se pare o bătaie de joc. Nu știu de ce era nevoie de o schimbare în Codul Fiscal pentru 10 lei pe lună, nu știu cine a fost eminența cenușie de a gândit-o așa.”

Pentru a beneficia de această facilitate, părinții trebuie să prezinte angajatorului o adeverință de la unitatea de învățământ la care este înscris copilul.

Însă, există neclarități privind suma exactă care va fi dedusă din impozit, precum și frecvența cu care adeverința trebuie prezentată angajatorului.

De asemenea, este specificat că această facilitate va beneficia doar unul dintre părinți și se acordă pentru fiecare copil, potrivit europafm.ro.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...