Deducere din impozit pentru salariații cu copii. Suma lunară ar fi de doar 10 lei pentru fiecare copil

Data:

Share post:

Părinții și angajatorii așteaptă lămuriri din partea Ministerului Finanțelor privind deducerea din impozitul pe salariu pentru părinții cu copii înscriși la creșă, grădiniță, școală sau liceu.

Guvernul a stabilit, prin ordonanță de urgență, că începând din 1 ianuarie, unul dintre părinți poate beneficia de o deducere de 100 de lei din impozitul pe salariu, indiferent de nivelul salariului.

CITEŞTE ŞI: Hidroelectrica anunţă când va trimite primele facturi

Părinții ar putea primi lunar nu 100 de lei, ci de 10 ori mai puțin, spune președintele Federației Naționale a Părinților Edupart, Iulian Cristache:

„A fost un război între unii contabili și ANAF și Ministerul de Finanțe. După cum scrie acolo în lege noi am înțeles că se deduce 100 de lei din venitul impozabil, adică părinții vor lua 100 de lei în fiecare lună. Astăzi așteptăm și o informare de la Ministerul de Finanțe, dar după mai multe discuții cu mai mulți experți se pare că balanța înclină invers. Este vorba de 10 lei pe lună, ceea ce mi se pare o bătaie de joc. Nu știu de ce era nevoie de o schimbare în Codul Fiscal pentru 10 lei pe lună, nu știu cine a fost eminența cenușie de a gândit-o așa.”

Pentru a beneficia de această facilitate, părinții trebuie să prezinte angajatorului o adeverință de la unitatea de învățământ la care este înscris copilul.

Însă, există neclarități privind suma exactă care va fi dedusă din impozit, precum și frecvența cu care adeverința trebuie prezentată angajatorului.

De asemenea, este specificat că această facilitate va beneficia doar unul dintre părinți și se acordă pentru fiecare copil, potrivit europafm.ro.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...