Demiteri în cazul „azilurilor groazei”. Care sunt primele capete care cad

Data:

Share post:

În urma scandalului „azilurilor groazei” din București și Ilfov, doi șefi ai autorităților din domeniu au fost demiși de premierul Marcel Ciolacu.

Primul demis a fost președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Mihai Tomescu, care avea rangul de secretar de stat.

În plus, premierul Marcel Ciolacu a semnat un ordin prin care Adela Crăciun, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități și subsecretar de stat, a fost destituită din funcție.

Ciolacu a subliniat că nu are nicio milă față de cei care au creat „azilele groazei” și a evidențiat faptul că, pe lângă tratamentul inuman aplicat, acești oameni le-au furat și bunurile și casele. El a subliniat necesitatea unei toleranțe zero față de cei care au exploatat aceste persoane vulnerabile și a cerut autorităților să ia măsuri adecvate împotriva lor.

„Nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile ale groazei, iar faptul că aşa ceva a fost posibil ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert. Am văzut infractori sunt peste tot în lume, de asemenea ticăloşi, oameni dezumanizaţi total. Cred că nimeni nu era pregătit pentru aşa ceva. La fel să vedem funcţionari publici complici care s-au vândut acestor ticăloşi. Avem trei priorităţi – toate centrele de copii, bătrâni trebuie verificate şi reanalizate toate autorizaţiile. Termenul va fi o săptămână sub coordonarea prefecţilor. Solicit autorităţilor toleranţă zero faţă de persoanele care au jefuit aceste persoane. În afara de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat şi bunurile şi casele”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Guvern.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...