DEZASTRU găsit de ITM Gorj în cariera minieră unde în urm cu un an au murit trei oameni. Nu există nici măcar extinctoare de incendiu

Data:

Share post:

Activitatea derulată în cadrul carierelor miniere din județul Gorj  continuă să pună în pericol viața angajaților, fapt semnalat chiar de către muncitori și confirmat, luni, de inspectorii de muncă care au efectuat un control la Cariera Jilț Sud.

În spațiul public, de cele mai multe ori pe rețelele de socializare, apar periodic imagini cu modul în care se derulează activitatea în carierele miniere din Gorj.

Au apărut și cu neconformitățile din incinta Unității Miniere de Carieră Jilț Sud, de această dată în presa locală, caz în care inspectorii de muncă s-au autosesizat și au făcut verificări.

„În data de 26.02.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj s-a autosesizat cu privire la informațiile apărute în presa locală, iar Inspectorul-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a dispus deplasarea de urgență la fața loculuia doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă pentru a verifica informațiile apărute și a dispune măsuri legale în consecință. Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate în urma verificării situației din teren au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei și trasate patru măsuri cu caracter permanent și imediat”, arată ITM Gorj.

În privința neconformităților, acestea nu le sunt străine muncitorilor, iar de una dintre acestea se fac și ei vinovați: nu prea poartă echipamente de protecție.

continuarea, în Oltenia Live

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...