Dezbateri amânate în procesul lui Dan Diaconescu cu presa. Acuză zeci de publicaţii de linşaj mediatic

Data:

Share post:

Luni a avut loc primul termen de judecată în procesul lui Dan Diaconescu cu presa. Dezbaterile au fost, însă, amânate pentru sfârşitul lunii mai, magistratul care se ocupă de acest caz solicitând avocatului care îl reprezintă pe Dan Diaconescu să depună la dosar articolele din presă la care face referire.

Fostul patron al OTV a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online, solicitând magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 să le oblige la plata unor daune, pentru că au prezentat date din ancheta în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore, scrie Agerpres. El acuză că este supus unui „linşaj mediatic” şi este „denigrat şi defăimat” în mass-media.

Printre televiziunile chemate în judecată se află Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, alături de publicaţiile Adevărul, Hotnews, G4 Media, Gândul, DC News şi trustul Ringier România.

Dan Diaconescu reclamă că posturile de televiziune şi presa scrisă şi online au diseminat în spaţiul public informaţii nepublice/confidenţiale din dosarul în care este cercetat de Parchetul Judecătoriei Constanţa, respectiv imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.

„Prin campania de presă negativă exercitată de părţi, nu numai că s-a atentat la imaginea, numele, reputaţia şi activitatea profesională a reclamantului, fiind defăimat şi denigrat, aducându-se grave prejudicii de imagine, prin încălcarea prezumţiei de nevinovăţie, dar au fost diseminate/divulgate în spaţiul public date şi informaţii cu caracter nepublic/confidenţial din dosarul penal nr.1865/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”, susţine fostul patron de la OTV.

Daune cerute în instanţă

În apărarea sa, Dan Diaconescu invocă prevederi ale CEDO, directive ale Parlamentului şi Consiliului UE şi vorbeşte despre concepte precum morală, demnitate, onoare şi reputaţie. În acţiunea depusă în instanţă, el solicită magistraţilor să le interzică publicaţiilor reclamate să mai difuzeze informaţii despre dosarul în care este anchetat penal, iar dacă nu se supun, atunci să-i plătească daune de 1.000 lei/zi.

De asemenea, el cere înlăturarea tuturor materialelor audio/video şi scrise care fac referire la informaţii din dosarul său, sub aceeaşi sancţiune – 1.000 lei/zi.

Mai mult, Dan Diaconescu vrea ca televiziunile şi publicaţiile să nu mai facă nicio referire „defăimătoare” la adresa lui şi să nu mai utilizeze apelative sau diverse descrieri care l-ar viza.

Dan Diaconescu este cercetat pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile

La începutul lunii aprilie, fostul realizator TV a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru infracţiunile de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele în formă continuată.

Conform Parchetului, în perioada septembrie – noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, Dan Diaconescu ar fi „întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 – 400 de lei, cu două surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021”. „Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, precizau procurorii, conform Agerpres.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...