DOLJ | Percheziții la sediul Primăriei Filiași. Angajați acuzați de fals în înscrisuri și înșelăciune

Data:

Share post:

Cinci percheziții domiciliare au fost efectuate, marți, la sediul Primăriei Filiași și la locuințele unor angajați ai acestei instituții, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune.

Potrivit IPJ Dolj, în urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente, înscrisuri și medii de stocare.

Doi angajați ai instituției ar fi trecut date fictive pe adeverințe pentru ieșirea la pensie, faptele fiind comise în perioada 2017-2018.

„În fapt, doi bărbați cu vârstele de 35 și 65 de ani, din orașul Filiași, sunt bănuiți că în perioada 2017-2018, în calitate de angajați ai unei instituții publice locale, ar fi eliberat mai multe adeverințe pentru obținerea dreptului la pensie, prin înscrierea în mod fictiv a datelor privind anii de muncă efectivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...