DOLJ | Percheziții la sediul Primăriei Filiași. Angajați acuzați de fals în înscrisuri și înșelăciune

Data:

Share post:

Cinci percheziții domiciliare au fost efectuate, marți, la sediul Primăriei Filiași și la locuințele unor angajați ai acestei instituții, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune.

Potrivit IPJ Dolj, în urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente, înscrisuri și medii de stocare.

Doi angajați ai instituției ar fi trecut date fictive pe adeverințe pentru ieșirea la pensie, faptele fiind comise în perioada 2017-2018.

„În fapt, doi bărbați cu vârstele de 35 și 65 de ani, din orașul Filiași, sunt bănuiți că în perioada 2017-2018, în calitate de angajați ai unei instituții publice locale, ar fi eliberat mai multe adeverințe pentru obținerea dreptului la pensie, prin înscrierea în mod fictiv a datelor privind anii de muncă efectivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...