DOLJ | Percheziții la sediul Primăriei Filiași. Angajați acuzați de fals în înscrisuri și înșelăciune

Data:

Share post:

Cinci percheziții domiciliare au fost efectuate, marți, la sediul Primăriei Filiași și la locuințele unor angajați ai acestei instituții, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune.

Potrivit IPJ Dolj, în urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente, înscrisuri și medii de stocare.

Doi angajați ai instituției ar fi trecut date fictive pe adeverințe pentru ieșirea la pensie, faptele fiind comise în perioada 2017-2018.

„În fapt, doi bărbați cu vârstele de 35 și 65 de ani, din orașul Filiași, sunt bănuiți că în perioada 2017-2018, în calitate de angajați ai unei instituții publice locale, ar fi eliberat mai multe adeverințe pentru obținerea dreptului la pensie, prin înscrierea în mod fictiv a datelor privind anii de muncă efectivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...