Poliţiştii din Constanţa, descinderi în judeţul Olt

Data:

Share post:

13 percheziții au fost desfăşurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, pe 21 februarie, în județele Constanța și Olt, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu cu producerea unor consecințe deosebit de grave.

Anchetatorii spun că, în perioada februarie 2018 – octombrie 2022, un bărbat, de 63 de ani, angajat al unei instituții din comuna Mereni, județul Constanța, având ca atribuții de serviciu întocmirea ordinelor de plată și înregistrarea documentelor în evidențele contabile, ar fi semnat, în numele instituției, fără avizul ordonatorilor de credite și prin falsificarea semnăturilor acestora, documente de achiziție, recepție și plată, prin care a efectuat plăți nelegale din conturile instituției, în cuantum de peste 2.000.000 de lei, în conturile a șase societăți comerciale, din județele Constanța și Olt.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri”, transmite IPJ Constanta.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale Constanța și Olt.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...