DOLJ | Serviciu de Evidență a Persoanelor, înființat la Cârcea. Activitatea va demara vineri

Data:

Share post:

În localitatea Cârcea din județul Dolj, își va deschide activitatea, în data de 3 martie, cel de-al 63-lea serviciu public comunitar local de evidența persoanelor din județ.

Cetățenii din această comună vor avea posibilitatea să depună cereri și să obțină acte de identitate la sediul acestui serviciu, programul de lucru cu publicul fiind zilnic între orele 08.00-16.00.

„Pentru cei interesați să obțină un act de identitate, îi informăm că trebuie să completeze o cerere pe care o pot procura de la ghișeu și să prezinte următoarele documente: actul de identitate vechi (dacă este cazul și dacă îl mai dețin), documentul cu care fac dovada spațiului de locuit, certificatul de naștere și suplimentar, când este cazul, certificatul de căsătorie, hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă sau certificatul de divorț. În cazul copiilor minori care solicită un act de identitate este obligatoriu ca aceștia să fie însoțiți de unul dintre părinți sau de un alt reprezentant legal, când este cazul.

În situațiile când nu se pot prezenta toate documentele ce trebuie anexate la cerere, persoanele în cauză vor primi cărți de identitate provizorii, al căror termen de valabilitate este un an de zile”, arată DPCEP Dolj.

Termenul de eliberare al cărților de identitate este de maxim 7 zile, iar cel de eliberare al cărților de identitate provizorii, este o zi.

Contravaloarea actului de identitate, 7 lei pentru cartea de identitate și 1 leu pentru cartea de identitate provizorie, se achită la casieria Primăriei Cârcea.

„În cazul unor situații deosebite care necesită eliberarea în regim de urgență a cărții de identitate, persoanele se pot adresa telefonic (nr. telefon 0351 437 039) la Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj  din subordinea Consiliului Județean Dolj, pentru a se programa să depună cererea, eliberarea actului de identitate făcându-se în ziua următoare depunerii cererii”, mai spun reprezentanții DPCEP Dolj.

Informații suplimentare pot fi solicitate la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Cârcea – telefon: 0351434182 sau la Direcția Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj – e-mail: dpcep_dj@dj.e-adm.ro, tel: 0351 437 039, fax: 0251 421 624.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...