DOLJ | Transportatori de mărfuri și de persoane, amendați. Sancțiuni în valoare de peste 30.000 de lei

Data:

Share post:

Peste o sută de amenzi au fost aplicate, în perioada 13-19 februarie, de către poliţiştii doljeni care au desfăşurat acţiunea ROADPOL TRUCK&BUS, pe principalele drumuri din județ, pentru verificarea legalității efectuării transportului rutier public de persoane cu autovehicule cu capacitatea de transport peste 9 locuri și cele destinate transportului de marfă cu capacitatea de peste 3,5 t.

Potrivit IPJ Dolj, în cadrul acțiunii au fost controlate 284 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Astfel, un șofer din județul Timiș a fost depistat pe DN6, pe raza localității Coșoveni, efectuând transport de marfă fără a deține copia conformă valabilă a licenței de transport.

„În cauză, operatorul de transport rutier a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012 cu amendă în valoare de 9.000 lei, fiind aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, precum și reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare”, arată IPJ Dolj.

De asemenea, un bărbat de 38 de ani, din localitatea Nana, județul Călărași, a fost depistat pe strada Râului din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, efectuând transport rutier de mărfuri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au că acesta a utilizat o altă cartelă tahografică decât cea a conducătorului auto.

„Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu HG 69/2012, fiind dispusă măsura complementară de reținerea cartelei tahografice”, conchide IPJ Dolj.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...