DOLJ | Transportatori de mărfuri și de persoane, amendați. Sancțiuni în valoare de peste 30.000 de lei

Data:

Share post:

Peste o sută de amenzi au fost aplicate, în perioada 13-19 februarie, de către poliţiştii doljeni care au desfăşurat acţiunea ROADPOL TRUCK&BUS, pe principalele drumuri din județ, pentru verificarea legalității efectuării transportului rutier public de persoane cu autovehicule cu capacitatea de transport peste 9 locuri și cele destinate transportului de marfă cu capacitatea de peste 3,5 t.

Potrivit IPJ Dolj, în cadrul acțiunii au fost controlate 284 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Astfel, un șofer din județul Timiș a fost depistat pe DN6, pe raza localității Coșoveni, efectuând transport de marfă fără a deține copia conformă valabilă a licenței de transport.

„În cauză, operatorul de transport rutier a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012 cu amendă în valoare de 9.000 lei, fiind aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, precum și reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare”, arată IPJ Dolj.

De asemenea, un bărbat de 38 de ani, din localitatea Nana, județul Călărași, a fost depistat pe strada Râului din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, efectuând transport rutier de mărfuri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au că acesta a utilizat o altă cartelă tahografică decât cea a conducătorului auto.

„Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu HG 69/2012, fiind dispusă măsura complementară de reținerea cartelei tahografice”, conchide IPJ Dolj.

Articole similare

Percheziţii într-un dosar de evaziune şi contrabandă: Bijuterii şi importante sume de bani, găsite de poliţişti la locuinţa unei tinere din Slatina

Două percheziţii au fost desfăşurate, în această dimineaţă, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt,...

Se lucrează pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Imagini de pe şantier (FOTO)

Se lucrează intens pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, transmit reprezentanţii Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. Potrivit sursei...

Primarul fugar Cherecheş s-ar fi refugiat pe o insulă din Italia alături de mama şi soţia sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a...

Subprefectul de Olt reclamă că a răcit la plămâni pentru că prefectul n-a reparat centrala termică. Angajaţii prefecturii, nevoiţi să muncească în frig

Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu reclamă, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece...