Dosarul Otopeni: Procurorii au descoperit un fișier numit ”viața e frumoasă” în care patronii duty-free-urilor notau cui au dat șpăgi de peste 7,5 milioane de lei

Data:

Share post:

Dezvăluiri din dosarul de corupție legat de contractele de concesiune a spațiilor comerciale din aeroportul Otopeni în care sunt implicați patronii firmei Millenium, Cătălin Lăscuț și Radu Tănăsescu. O contabilă a acestor firme a predat procurorilor DNA un stick cu un fișier denumit „viața e frumoasă – 28.02.2022”, în care sunt înregistrate sumele de bani aflate într-un seif și folosite ca șpăgi pentru prelungirea contractelor de concesiune cu diferite aeroporturi din țară. Suma totală a „șpăgilor” sau „cheltuielilor extraoperaționale” era de peste 7,5 milioane de lei sau peste 1,5 milioane de euro.

Cătălin Lăscuț a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, dar acesta a fost respins de instanță, care consideră pedeapsa propusă ca fiind prea blândă. În schimb, Lăscuț a formulat denunțuri care ar fi determinat procurorul să încheie un acord avantajos. De asemenea, alți inculpați, precum Radu Tănăsescu și George Alexandru Ivan, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, dar și acestea au fost respinse de instanță.

Dosarul implică și acuzații aduse unor funcționari, precum fostul președinte al Autorității Vamale Române, fostul director al Biroului Vamal de la Frontiera Otopeni și fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București, care au fost puși sub acuzare pentru luare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență.

Citeşte articolul complet, în g4media.ro

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...