După Polonia, și România vrea arme coreene. Ciucă și Ciolacu s-au dus în Coreea de Sud

Data:

Share post:

Aflați în Coreea de Sud, de unde România speră să cumpere arme, tancuri și tunuri autopropulsate, premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, au făcut și un pic de turism. Cei doi politicieni români au mers într-un loc considerat strategic, fiind, totodată, și cel mai militarizat punct din toată lumea.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, dar și președinte PSD, au vizitat zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, de la Panmunjon. Zona este păzită cu strășnicie de zeci de mii de soldați din ambele tabere.

Este bine de știut că războiul dintre cele două state s-a încheiat în 1953, fără un acord de pace, doar cu un armistițiu fragil care durează de aproximativ 70 de ani.

„Astăzi am vizitat Zona Demilitarizată dintre cele două Corei. România este alături de Coreea de Sud în sprijinirea perspectivei unei păci durabile”, a scris Ciucă pe Twitter. Delegația română a vizita un tunel de pătrundere în Zona Demilitarizată.

Într-un comunicat oficial se arată că prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Coreea, fiind însoţit de vicepremierul şi ministru al transporturilor Sorin Grindeanu, de ministrul educaţiei, Ligia Deca, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul economiei, Florin Spătaru, ministrul energiei, Virgil Popescu, etc.

România vrea arme pe model polonez

În fața ameninărilor Rusiei, țările din Europa de Est sunt obligate să se înarmeze puternic, dar și repede. Iar pentru asta, statele au apelat la marile fabrici de armament, care în prezent lucrează la capacitate maximă.

În această situație, prima țară care a apelat la tehnologia militară sud coreeană, importată din Statele Unite, a fost Polonia.

La mijlocul lunii iulie 2022, un înalt oficial militar de la Varșovia a anunțat că țara lui a semnat un contract pentru o mie de tancuri de luptă K2, 650 de obuziere K9, autopropulsate, şi 48 de avioane FA-50.

„Învăţăm lecţia din ceea ce se întâmplă în Ucraina. Timpul ne presează. Trebuie să echipăm armata poloneză”, a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak

Pe același model, România caută sprijinul Coreei de Sud pentru a produce armanent de înaltă tehnologie în țara noastră, cu care să fie dotată armata.

Articole similare

Percheziţii într-un dosar de evaziune şi contrabandă: Bijuterii şi importante sume de bani, găsite de poliţişti la locuinţa unei tinere din Slatina

Două percheziţii au fost desfăşurate, în această dimineaţă, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt,...

Se lucrează pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Imagini de pe şantier (FOTO)

Se lucrează intens pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, transmit reprezentanţii Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. Potrivit sursei...

Primarul fugar Cherecheş s-ar fi refugiat pe o insulă din Italia alături de mama şi soţia sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a...

Subprefectul de Olt reclamă că a răcit la plămâni pentru că prefectul n-a reparat centrala termică. Angajaţii prefecturii, nevoiţi să muncească în frig

Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu reclamă, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece...