Durerea de spate, una dintre cele mai frecvente dureri. Care sunt cauzele cele mai întâlnite

Data:

Share post:

Durerea de spate este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic sau își iau zile libere. Statistic, toți oamenii se confruntă, mai devreme sau mai târziu, cu dureri de spate. Cauzele acestei probleme depind de tipul de durere și de zona în care aceasta apare.

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente probleme medicale din Statele Unite, afectând aproximativ 80% dintre americani. În cazul femeilor, durerile de spate sunt extrem de frecvente și pot fi cauzate de o varietate de factori.

Sunt mai puțin comune decât durerile abdominale, dar suficient de răspândite încât sa fie o problemă pentru foarte multe femei. Durerile de spate, mai ales cele din timpul menstruației, pot varia de la ușoare la greu de suportat.

Acest site arată care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate, la femei. Trebuie reținut faptul că, dacă aveți dureri de spate, este indicat să consultați un medic pentru a determina cauza și a beneficia de un tratament adecvat, potrivit Stylist.

Sarcina

La femei, o cauză foarte comună a durerii de spate este sarcina. Pe măsură ce fătul crește, pune presiune asupra coloanei vertebrale și a mușchilor spatelui. Acest lucru poate duce la dureri, în special în partea inferioară a spatelui.

În plus, modificările hormonale din timpul sarcinii pot slăbi ligamentele care susțin coloana vertebrală, lucru care, de asemenea, poate contribui la apariția durerilor de spate.

Poziția greșită

O altă cauză comună a durerilor de spate la femei este poziția greșită, care pune o presiune inutilă asupra coloanei vertebrale și a mușchilor spatelui.

Rezultatul nu poate fi decât unul singur: durere mare și disconfort. Femeile, în mod special, sunt mai expuse la o poziție greșită în timp ce merg din cauza unor factori precum pantofii cu toc sau poșete grele pe care le duc.

Osteoartrita
Osteoartrita este o altă cauză frecventă a durerilor de spate. De fapt, este o boală degenerativă a articulațiilor care poate provoca durere și rigiditate la nivelul articulațiilor.

Coloana vertebrală este un loc comun în care apare osteoartrita, provocând dureri de spate.

Endometrioza

Endometrioza este o afecțiune în care țesutul care căptușește uterul crește în afara uterului. Această patologie poate provoca durere și crampe, precum și dureri de spate.

Endometrioza este o cauză frecventă a durerii pelvine cronice la femei.

Crampele menstruale

O altă cauză comună a durerilor de spate sunt crampele menstruale, cauzate de contractarea uterului, pentru a elimina mucoasa uterului.

Acest lucru poate duce la dureri în abdomen și în partea inferioară a spatelui. Crampele menstruale sunt foarte frecvente la femeile aflate la vârsta fertilă, dar pot apărea la orice vârstă.

Dacă aveți dureri de spate, este important să consultați un medic pentru a determina cauza și a obține un tratament adecvat. Doar un medic specialist poate diagnostica și trata în mod corespunzător afecțiunea.

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...