Echipele de fotbal ale Miliției/ Securității și Armatei, reînviate de un proiect de lege depus la Parlament

Data:

Share post:

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, este inițiatorul unui proiect de lege cel puțin controversate, deoarece ridică suspiciuni că ar fi fost gândit cu dedicație, în condițiile în care ele presupun alocarea unor fonduri bugetare a căror dimensiune este necunoscută.

Vasile Dîncu propune modificarea Legii Sportului în procedură de urgență, astfel încât să dea dreptul fiecărui minister, primărie, consiliu județean sau a unei alte instituții de stat nu doar să direcționeze banii din taxele și impozitele cetățenilor spre echipe de fotbal, dar acestea să și activeze la nivel profesionist.

Vasile Dâncu spune că nu e o întoarcere în comunism, când se duelau echipele Ministerelor de Interne și de Apărare, ci o normalitate.

„Să se termine cu ipocrizia”, spune fostul ministru, care vrea să transfere din banii pentru apărare, alocați pentru echipamente militare, armament și infrastructură, spre gazon. Ce îl mână pe Vasile Dâncu la luptă, dar nu pe front, ci pe stadion, nu este limpede, dar speculațiile curg gârlă.

Cu alte cuvinte, Dîncu vrea ca o echipă sponsorizată de stat să se lupte cu una care aparține unui privat, cum ar fi Gică Hagi, care și-a pus la bătaie banii câștigați de el, intenționând la un moment dat să-și vândă chiar hotelul de pe litoral, pentru a-și susține clubul.

Așadar, după ce va fi votată în regim de urgență, așa cum cere inițiatorul, adică în această sesiune parlamentrară, orice instituție de stat va putea înființa cluburi de fotbal profesionist din bani publici cu care să se lupte pentru accederea în prima ligă de fotbal, acolo unde activează echipe private, așa cum sunt în cea mai mare parte a Europei.

„Modificarea aduce un sistem de egalitate între actorii sportivi. Există multe echipe care sunt sponsorizate 90% sau 100% din fondurile publice ale unor comunități locale. Nu e normal ca unele echipe, iar aici e şi cazul Stelei, să nu poată să participe fiindcă nu sunt susținute de primării, ci din alți bani publici”, a declarat Vasile Dîncu pentru Gazeta Sporturilor.

Surprinzător, Vasile Dîncu a avut de la începutul anului doar două propuneri legislative, aceasta privind CSA Steaua, iar cealaltă o modificare pentru completarea articolului 28 din Legea nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr.18/1991 şi ale Legii nr.169/1997.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...