Americanii care au preluat Fabrica de Vagoane din Caracal au donat o creşă primăriei

Data:

Share post:

O creşă care aparţinea fostei Fabrici de Vagoane din Caracal a fost donată administraţiei locale, care o va reabilita şi îi va reda funcţionalitatea.

Donaţia vine de la compania cu capital american Greenbrier, noul proprietar al Astra Rail Caracal.

Primarul oraşului, Ion Doldurea, a explicat că valoarea de achiziţie stabilită pentru imobil ajungea la aproape nouă miliarde lei vechi, o sumă prohibitivă pentru administraţia locală.

„În urmă cu şase luni, CEO-ul şi cu tot staff-ul ne-au vizitat la primărie. A fost o onoare pentru noi şi de atunci zic eu că am rămas prieteni. Ne-am propus să cumpărăm noi acea creşă care este în mijlocul cartierului HCC şi am căzut de acord. Atunci, noi bineînţeles că putem face o achiziţie doar după o evaluare ceva. Evaluarea să ştiţi că a fost făcută la 8,6 miliarde, de un evaluator autorizat, deci noi ar fi urmat să plătim către Astra Rail, 8,6 miliarde lei. Bucuria cea mare mi-a fost transmisă de conducerea Romvag şi cu această ocazie ţin să mulţumesc în mod deosebit pentru buna colaborare, în primul rând şi mai ales pentru această donaţie”, a declarat Ion Doldurea.

Donaţia Greenbrier către primărie a fost consfinţită, miercuri, cu ocazia marcării a 50 de ani de când primul vagon a ieşit pe uşile fabricii din Caracal.

 

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...